Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin Konya Ovası Projesi Eylem Planını (KOP) değerlendirdi.
Meclis Başkanı Peşin, KOP Eylem Planı ile ilgili yaptığı değerlendirme açıklamasında 2014-2018 hedefleri hızlı bir şekilde aşacaklarını ve topyekun iktidarıyla, muhalefetiyle daha hızlı hizmetler yapacaklarını söyledi.
Başkan Peşin, “ KOP Eylem Planı Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Niğde Üniversitesinde açıklamış olduk. KOP Eylem Planı Niğde, Konya, Karaman ve Aksaray illerini kapsayan ilimiz için hayırlı bir kurum. KOP Eylem Planı son 4 yılda ilimize yaklaşık 44 milyon TL bir Küçük Ölçekli Sulama projeleri için kop tarafından ilimize sunulan 4 yılda 44 milyon TL para aktarılmıştır. Bu 44 milyon TL ile ilimize 8 bin hektar bakir alanın ilk defa sulu tarıma kavuşturmuş bulunmaktayız. Ama KOP sadece tarımsal sulamadan ibaret değil. Malumunuz olduğu üzere tarım işletmelerine açıkladığı hibe projeleri yer almaktadır. 3 yıldır devam eden eylem planı 2014 yılı 2018 yılları arasındaki bölgenin kalkınmasını, sosyal, ekonomik, kurumların kalkınması yönünde eylem planı çalışması vardır. Tüm kurumların katılmasıyla sağlanmıştır. Milli Eğitimden, Sağlıktan, Ticaret Odası, Organizeden, Sivil toplum örgütleri, Devlet Su İşleri ve aklınıza gele bilecek tüm idari şubelerin eylem planlarından çıkarıldı” dedi.
Peşin, “Ekonomik seviyenin artırılması için, Organize Sanayi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, sivil toplum örgütleri ilin kalkınması için projeler yaratıldı. Altyapının geliştirilmesi başlığında ise illerin, ilçelerin, köylerin, kasabaların, kanalizasyonunun, sosyal tesislerinin güçlendirilmesi için projeler hazırlandı. Beşeri ve Sosyal yapının güçlendirilmesi başlığında ise dezavantajlı grupların topluma kazandırılması, eğitilmesi, ekonomik faaliyetler artırılması için hazırlandı. Milletimize hizmet eden kurumların kapasitelerinin artırılması, kurumsal kimliklerin kazandırılmasıyla ilgili bakanlığın destekleyeceği projeler KOP eylem planına alındı. KOP bölgemizin şaha kalkması için, milletimizin refaha huzurlu bir yaşama kavuşması için Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza eylem planına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. KOP eylem planı içerisinde Kurumsal kapasitesinin artırılması planında öğrencilerin barınması ile ilgili proje yer almıştı, biz 8 bin kişilik hedeflemiştik ve 1 yılda 4 bin kişilik artı binde KYK ile beraber 1 yılda 5 bin yurdu tamamlamış olacağız. İnşallah gayret ederek bu KOP eylem planında 2014-2018 hedefleri hızlı bir şekilde aşacağımızı ve topyekun iktidarıyla, muhalefetiyle daha hızlı hizmetler yapacağız” diye konuştu.