Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde suç analiz merkezi oluşturduklarını söyledi.
Kurt, analiz merkezinde ay, gün ve saatte ne tür olaylar yaşanmış onları belirlediklerini ve ileriki günlerde onlara göre gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.
Niğde’de yaşanan olayları ay ay gün gün saat saat analiz yaptıklarını belirten Emniyet Müdürü Kurt: “Analiz merkezi oluşturduk. Asayiş olarak hangi ayda hangi günde hangi saatte ne tür olaylar olmuş. Ay ay bunların analizlerini yapıyoruz. Önceki yıllarla önceki ayların önümüzdeki ayların değerlendirmelerini yapıyoruz. Geçen sene nisan ayında motosiklet hırsızlıkları artmış. Kavga olayları günün hangi saatlerinde oluyor. Ev hırsızlıkları hangi saatlerde oluyor en çok nerede oluyor. İş yeri hırsızlıkları nerede oluyor. Hangi gün oluyor hangi tarihte oluyor. Bunları tespit ediyoruz. Analizler yapılarak buna uygun olarak ta ekipler önleyici çalışmalarını ona göre yapıyor. Kazaların olduğu saatler hırsızlıkların olduğu saatler. Bunların hepsini ay ay gün gün saat saat belirleniyor” dedi.
Yapılan analizlerde ev hırsızlıklarının eylül ayında artış yaşandığına dikkat çeken Kurt: “ Eylül ayında ev hırsızlıklarına yoğunlaşacağız. Sistemli bilimsel bir çalışma ile suç işleme oranını en düşük seviyeye indireceğiz. Trafik yönünden de aynı analizler yapıyor. En çok kaza nerede oluyor. Bunların hepsini harita üzerinden belirliyor. Bor yolu üzerinden aşırı derece yaya kazaları olmuş. En çok yaralı kazazedelerin çok maddi hasarlı kazaların yaşadığı yerler belirlendi. Trafik ekipleri de buna göre çalışmalar yapıyor” diye konuştu.
Dar bölge uygulamasına da geçtiklerini ifade eden Kurt: “ Dar bölge uygulamasıyla Niğde’de olayların en sık olduğu yerleri belirledik. Belirlediğimiz yerle ekip zimmetliyoruz. Ve o bölgeleri kontrol altına alıyoruz” dedi.