Altınordu Belediyesi ile İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile ‘1. Altınordu Bilek Güreşi Şampiyonası’ yapılacak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Tahıl Pazarı’nda saat 13.00-17.00 arasında yapılacak şampiyona ile Altınordu’nun ‘Altın Bileği’ belirlenecek. Altınordu Belediyesi desteği ile yarışmanın birincilerine 100 TL ödül verilecek. İkinci ve üçüncülere de özel ödüller verilecek. Yarışma sol ve sağ kol 60, 70, 80, 90, 100 ve 110 kg ve üzeri toplam 12 kategoride yapılacak. 18-100 yaş arası bileğine güvenen tüm erkekler yarışmaya katılabilecek.
Şampiyona ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Dr. Selim Akçay, "Ordu ilimizde son 2 yıldır Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonası yaptık. Her yarışmaya 300 üzerinde lisanslı 15-18 yaş genç erkekler katıldı. Antalya’da yapılan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasında derece elde ettik. Altınordu Belediyemizin desteği ile gittiğimiz Ankara’da Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda büyük başarı kazandık. Bu yıl yine genç kızlarda 2 kız sporcumuz Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’na gitme hakkı kazandı. Ata sporumuz bilek güreşinin Ordu ilimizde yaygınlaşması ve farkındalık oluşması konusunda kulüp olarak çalışıyoruz” dedi.
Yarışmaya katılmak isteyenlerin ’www.idealgenc.org’ adresinden detaylı bilgi edinebileceği kaydedildi.