Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındığın anavatanının Ordu olduğunu belirterek, "Fındığın ana vatanı rakamsal oranda baktığımızda Ordu ilimiz. Bu sebeple Ordu’da lisanlı depoculuğun ve Ürün İhtisas Borsası’nın acilen kurulması gerekiyor" dedi.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındık üretiminde Ordu ilinin ilk sırada yer aldığını, lisanlı depoculuk ve Ürün İhtisas Borsası’nın Ordu’ya yapılması gerektiğini söyledi. 7 Haziran seçimlerinin ardından lisanlı depoculuk anlamında Ordu’da önemli gelişmelerin yaşanacağını ifade eden Cörüt, "Lisanslı depoculuk Ordu’nun ihtiyacı olan en önemli yatırımdır. Fındığın anavatanı rakamsal oranda baktığımızda Ordu ilimiz. Bu sebeple Ordu’da lisanlı depoculuğun ve Ürün İhtisas Borsası’nın acilen kurulması gerekiyor. Kurulması için önemli girişimlerde bulunuyoruz. Gerek hükümet gerekse Milletvekillilerimiz ile birlikte lisanlı depoculuk için önemli istişarelerde bulunuyoruz. İnşallah 7 Haziran seçimlerinin ardında bu konu ciddi bir şekilde gündeme gelecektir" diye konuştu.
"LİSANLI DEPONUN FAYDALARI VAR"
Lisanlı depoculuğun üretici, tüketici ve ihracatçılara önemli kazanımlarının olacağını aktaran Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Lisanslı depoculuk üretici açısından önemli kazanımlar getirecek bir yatırımdır. Çiftçilerimiz lisanlı depoculuk sayesinde emanete fındık bırakmayacaklar, fındıkları emin ellerde olacak, lisanlı depolardan aldıkları senetlerle bankalardan kredi çekmeleri kolaylaşacak, üretici, fındık manavları ve ihracatçılar her konuda rahatlayacaktır. Proje sadece lisanlı depoculuk ile sınırlı kalmayarak Ürün Borsası’nın da kurulması gerekiyor. Bölgemiz açısından ekonomimize kazanımları olacak, lisanlı depoculuk bölgemize farklılık katacaktır" şeklinde konuştu.
Lisanslı depolar için yeni binaların daha elverişli olacağını ancak mevcutlarında aynı işlevi göreceğini belirten Cörüt, ayrıca lisanlı depolara fındık bırakan üreticilere devlet tarafından yüzde 50 kira desteği verileceğini sözlerine ekledi.