Ordu’nun Fatsa İlçe Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi yeni binasında hizmete girdi.
Yeni binalarındaki ilk günlerinde basın toplantısı yapan Fatsa Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, beraberinde yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile birlikte binayı basına tanıttı. Tüm odaları tek çatı altında toplamayı hedeflediklerini ifade eden Ayhan Baş, Fatsa’ya ve kooperatife yakışan bir binada hizmet vererek, üyelere ve Fatsa’ya kalıcı bir eser bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Üye olan ya da olmayan tüm esnafları açılışa ve akabinde yapılacak olan kongreye davet eden Baş, “Yeni binamızda hizmete başlamanın gururunu yaşıyoruz. 26 Nisan 2015 Pazar günü saat 10.00’da açılışımızı gerçekleştirerek, aynı gün saat 12.00’de kongremizi yapacağız. Üyemiz olan ve olmayan bütün esnaflarımızı, vatandaşlarımızı hem açılışa hem de kongremize önemle davet ediyorum. Aramızda olmaları bizi onurlandıracaktır” dedi.
Türkiye’nin lider 50 kooperatifi arasında olduklarını ifade eden Ayhan Baş, bölgenin lideri olduklarını vurgulayarak, “Biz, kooperatif olarak Türkiye genelinde ilk 50’lerde ve bölgemizde de birinci sırada yer alıyoruz. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illeri arasındaki bölgenin lideri olmanın başarısı bizi gururlandırıyor. Şunu önemle belirtmek istiyorum ki binamız yapılırken hiçbir üyemizden tek kuruş kesinti yapmadık. Hizmetimize gölge düşürmek için çıkarılan dedikodulara asla itibar edilmesin. Bizler verdiğimiz kredilerde, kanuni kesintiden ne bir kuruş fazla, ne de bir kuruş eksik alamayız. Bunu yaparsak suç işlemiş oluruz. Ayrıca hem bölgemizin hem de ülkemizin en düşük kesintisini yapan kooperatiflerden biriyiz” diye konuştu.
Baş, binanın toplam 595 bin TL’ye mal olduğunu dile getirdi.