Ordu’nun Fatsa ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü tarafından kronik hastalıklarla mücadele kapsamında "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.
Yürüyüşe Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Vahit Bölek, Ramazan Töngel, Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, okul müdürleri, öğretmenler, sağlık personelleri ve öğrenciler katıldı.
Fatsa sahilinde bulunan Efendiler Eyvanı önünden başlayan yürüyüş Bolaman 1 Köprüsü’nde sona erdi.
Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ile ilgili bir açıklama yapan Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, 2014-2017 yıllarının Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı olarak ilan edildiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığımızın kampanyası çerçevesinde Ordu’da il merkezinde ve ilçe merkezlerinde her hafta Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapıyoruz. Biz de bu hafta Milli Eğitim Müdürlüğümüz organizesinde sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdik. Amacımız fiziksel aktivitenin öneminin gerekliliğini vurgulamak ve farkındalık oluşturmaktır. Son dönemlerde kronik hastalıklarda bir artış söz konusu. Bunların başında kalp hastalıkları ve hipertansiyon başta gelmekte bunun en önemli nedenlerinden biri de hareketsizlik. Maalesef dünyadaki ölümlerin sıralamasında dördüncü sırada hareketsizlik yer almakta. Bazı hastalıkların özellikle kolon kanserinin yüzde 27’si diyabetin yüzde 25’i yine kalp hastalığının yüzde 30’undan hareketsizliğin sorumlu olduğu düşünülüyor. Biz de maalesef hareketsiz bir toplum olduğumuz için fiziksel aktiviteyi artıralım istiyoruz. Her gün haftanın 5 günü en az 30 dakikalık yürüyüşler yapalım diyoruz. Yaklaşık günde en az 10 bin adım atalım diyoruz, bu şekilde ancak kronik hastalıklarla mücadele edebiliriz. Bu anlamda da sağlıklı yaşam için harekete geçelim diyoruz” dedi.