Orta öğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge sonuçları belli oldu.
Samsun’da yapılan bölge finallerinde sosyoloji dalında danışman öğretmenliğini Özay Nuri Aksoy’un yaptığı Ahmet Can Çeküç’ün hazırladığı "Çözüm Sürecine Katkıda Bulunabilecek Bir Çalışma Alanı Karadeniz’de Mevsimlik Fındık İşçiliği" projesi Ankara Final sergisinde Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Fatsa’yı temsil edecek.
Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yüksel Acar yaptığı açıklamada, “Bu bizim için gurur verici bir durum. Okulumuzun yapmış olduğu proje Türkiye finallerinde ilçemizi, ilimizi Türkiye finallerinde temsil edecek. Hedefimiz Türkiye şampiyonluğu öğretmen ve öğrencilerimizle gurur duyuyorum, Türkiye finallerinde kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
12 bölgede finalist olarak belirlenen projeler Final Yarışması için Mayıs ayında Ankara’da sergilenecek. Ankara’da düzenlenecek final sergisinde projeler jürilerce tekrar değerlendirilecek ve değerlendirme sonucunda her dalda derece alan projelere ödüller verilecek. Sergilenen projelerin değerlendirilmesi sonucunda proje uygun bulunursa bir proje sahibine ve sahiplerine ‘Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü’ verilecek.