Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Anadolu Lisesi bahçesinde Gayhan Yalçın tarafından babası Kemal Yalçın adına yaptırılan Kemal Yalçın Sanat Evi’nin açılışı yapıldı.
Kemal Yalçın Sanat Evi açılışına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa Garnizon Komutanı Salih Gödek, Fatsa Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Gülten, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Gayhan Yalçın, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşma yapan hayırsever Gayhan Yalçın, "Fatsa Anadolu Lisesi güzel öğrencilerine katkım olsun diye annemin de isteklerini karşılamak için ailem adına rahmetli Babam Kemal Yalçın Sanat Evi projesine başladım. Kısa sürede bitirmek nasip oldu. İnşallah Sanat Evi çocuklarımızın akademik başarılarına ve çalışmalarına katkı sağlar. Bu okuldan inşallah en iyi şekilde mezun olurlar” dedi.
Ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı konuşmasında, "Çocuklarımızın sanatlarını yeteneklerini burada sergileyecekler gerçekten çok güzel bir mekan. Böyle mekanlar insana sanat ruhu çağrıştırır. Sanat herkesin yapabileceği bir şey değil Atatürk ne demiş, ‘Hepiniz Cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili olabilirsiniz, ama sanatkar olamazsınız.’ Sanat biraz Allah vergisi yani sesi güzel olmak mesela veya nota ve müzik konusunda yeteneği olmak bunlar kişinin çalışarak ve çabalayarak ulaşabileceği şeyler değil. Yeteneği çok iyi olanlar var ama farkında olmadan hayatına devam edenler var. Önümüzdeki dönemde buradan mezun olan öğrencilerimiz doktor olacak mesela ama aynı zamanda bestekar olacak. Bu yetenek diğer çalışmalara da mani değil bilakis kişilerin beynini stresten uzaklaştıran güzel bir uğraştır. Sosyal faaliyetler gençlerimizin gelişmesi ve derslerde başarılı olması hayatta başarılı olması için son derece önemli en azından fizik, matematik kadar önemli” diye konuştu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından Fatsa Anadolu Lisesi Kemal Yalçın Sanat Evi’nin açılış kurdelesi protokol tarafından kesilerek öğrencilerin hizmetine açıldı.