Ordu’nun Ünye İlçesi Keşköy Mahallesi’nde bulunan kanyon, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği tarafından turizme kazandırılıyor.
Keşköy Kanyonu ile ilgili çalışmaların yapıldığını belirten Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, kanyon çevresine yürüyüş parkuru, bisiklet parkuru, piknik alanları gibi çalışmalar düşündüklerini açıkladı. Doğanın tahrip olmaması konusunda bu tür projeler yaptıklarını belirten Sobi, “Önceliğimiz kanyonun korunması, sahip çıkılması, değerlendirilmesi, insanlarımızın hizmetine sunulması” dedi.
Sobi yaptığı açıklamada, “Ünye Turizminin aynı zamanda bölge turizminin gelişimiyle alakalı dernek olarak yaptığımız çalışmaların arasında, mevcut olan tarihi turistlik değerlerimizin yanında önemli olan turizm çeşitliliğini turizmin renklenmesi adına doğanın da bize sunduğu güzel değerler bakımından zengin olan yerlerimizin tespitinin yapılması ve bu yerlerin aynı zamanda turizm potansiyelinin olup olmaması ile ilgili saha çalışmaları da vardı. Keşköy Kanyonumuzun saha çalışmalarını yaptık. Bununla ilgili proje çalışması aşamasındayız. Burada Kanyona uzanan 1 Km’lik bir ırmak boyu yürüyüş parkuru var. Taşlı, kayalıklı yol. İnsanlar doğanın içinde yürümek, doğal çeşitliliği, bitki çeşitliliğini ve kaya oluşumlarını görmek ister. Bunu da göz önünde bulundurarak çalışmalar başlattık. Dere içinde parkurumuz olacak. Bunun yanında ana yolda araçların bırakılması ile yürüyüş alanı, bisiklet parkuru, atlı parkur olarak da yaklaşık 2 km. de yürüyüş yolu mesafesi var. Bu da çok önemli bir güzergah. Yol boyunca sağlı sollu kaya oluşumları mevcut. Kanyona dere içinden ulaştığımız zaman yorucu olduğu için dinlenme alanları olmuş olacak. Piknik alanları kamelyalar tarzında geçmişte yapılan bir proje vardı o projenin hayata geçirilmesini arzuluyoruz” diye konuştu.
Sobi, Ünye’de denizle birlikte doğayı bir araya getireceklerini sözlerine ekledi.