Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) tarafından hazırlanan "KOBİ Proje Destek Programı"na Ordu’dan 11 firma başvuruda bulundu.
KOBİ’lerin yönetim becerilerini ve kurumsal yetkinliklerini geliştirmesi ve markaya yönlendirilmesi amacıyla 30 Ocak 2015 tarihinde başlayan ve 20 Mart 2015’te sona erecek olan ‘Küçük Orta Boy İşletmeler(KOBİ) Proje Destek Programı’na Ordu genelinde 11 firma başvuruda bulundu. 150 bin liralık hibe desteği verilecek proje ile birlikte işletmelerin yönetim becerilerini ve kurumsal yetkinliklerini geliştirerek markaya yönelmesi sağlanacak. KOBİ Proje Destek Programı kapsamında ülke genelinde 100 milyon liralık bir bütçe ile proje teklif çağrısına çıkıldığını ifade eden KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, halkın bu projelerden faydalanması işletmelerinde markalaşarak büyümesi gerektiğini söyledi. Başvuru için son tarihin 20 Mart olduğunu hatırlatan Şahin, KOSGEP olarak desteklere devam edeceklerini ifade etti.
"EN FAZLA HİBE 150 BİN TL OLACAK"
Projenin uygulanma esasları ve getirilerinden bahseden Sinan Şahin, "Program kapsamında verilecek destek hibe şeklinde olup tutarı en fazla 150 bin lira olacak. Söz konusu çağrı ise KOBİ’lerin yönetim becerilerini ve kurumsal yetkinliklerini geliştirme noktasında KOBİ’lerin markaya yönlendirilmesine yöneliktir. Söz konusu projede işletmeler, yönetim becerilerini ve kurumsal yetkinliklerini arttırmak veya markalaşmak konularından sadece biri için başvuru yapabilecek. KOSGEB veri tabanında kayıtlı olan bütün işletmelerin başvuruda bulunulabileceği program kapsamında işletmelerin, proje başvuru formunu 20 Mart 2015 tarihine kadar doldurarak onaylatması gerekmektedir. Daha sonra çıktısı alınacak başvuru formu belgelerle birlikte KOSGEB Hizmet Merkezi’ne gönderilecek" dedi.
"ORDU’DA 11 BAŞVURU YAPILDI"
Ordu’da projeye şuana kadar 11 işletmenin başvurduğunu ifade eden Şahin, projenin işletmelere olan getirisinin fazla olacağını vurguladı. Projeye başvurularda işletmenin büyüklüğünün önemli olduğunu aktaran Şahin, "Bu proje markalaşma için ve kurumsallaşmak için önemli bir proje olacak. Kurumsallaşmak ve markalaşmak için çalışan sayısını fazla olması gerekli, bununla birlikte finansal durumunun iyi olması gerekiyor. Ordu’da şuana kadar 11 firma başvurdu ve bu 11 firma bu konu üzerinde çalışma yapıyor. Biz genellikle firması güçlü olan projesinin çıkması kuvvetle muhtemel olacak firmalarla bire bir irtibata geçtik. Türkiye ile yarış içinde olunan bir proje, bu sebeple projeyi biraz daha güçlü firmaların hazırlanması gerekiyor" diye konuştu.