Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Hayati Keskin, düğün sezonunun açıldığını ancak vatandaşların alım gücünde azalma olduğu için bu sezonunun kısır geçeceğini düşündüğünü söyledi.
Altın fiyatlarının normal seyrettiği dönemde sezona başladıklarını belirten Keskin, "Düğün sezonuna ’Bismillah’ dedik ve başladık. Sezon altın piyasasının normel seyrettiği bir döneme denk geldi. Dünya piyasalarında ons bazında altın düşüyor ancak doların yükselmesi ile bu durum pek fiyatlara yansımıyor. Altın Türk Lirası bazında da yatay bir seyir izliyor. Bu durum altın alacaklara da olumsuz olarak yansıyor. Düğün sezonu ekonomisi kötü olanlar için kısır geçiyor ancak seçimlerin olması akabinde Ramazan ayının başlaması, onun ardından bölgemize özgü fındık döneminin gelmesi, sezonun kuyumcular açısından yüzde elli kısır geçeceğini gösteriyor" dedi.
Atın alan vatandaşların altını alırken önemli ölçüde geriye dönük olmasına dikkat ettiğini ifade eden Keskin, "Vatandaşlarımız en fazla yarına dönük alışveriş yapıyorlar. Parasal değeri fazla olan altınlar diğerlerine göre daha fazla alıcı buluyor. Bunun sebebi ise yarın sattığında parasının karşılığını görmek istemesinden kaynaklanıyor. Genellikle işlemeli, burma bilezikler satılıyor. Vatandaş yarınını düşünerek hareket ediyor" diye konuştu.