Ordu’da anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokul öğrencilerine Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla kuru üzüm dağıtıldı.
Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kapsamda 19 ilçede, 321 okulda öğrenim gören 47 bin öğrenciye çekirdeksiz sultani çeşidi kuru üzüm dağıttı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca temin edilen ve öğrencilere dağıtılan sultani çekirdeksiz kuru üzüm 25’şer gramlık paketler halinde hazırlandı. Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, dağıtımların salı ve perşembe günleri yapılacağını ayrıca il genelinde 1.5 milyon paket kuru üzüm dağıtılmasının planlandığını söyledi.
Türkkan, “Üzüm ve üzüm ürünlerinin değişik tatları ve besin değerleri itibarıyla insan sağlığı üzerinde önemli rolleri olup vitamin ve mineral maddelerce zengindir. Enerji kaynağı olarak kullanılmasından kalp ve damar sağlığının korunmasına, kanser hastalıklarının önlenmesine kadar pek çok alanda olumlu etkileri bulunmaktadır. Üzüm sütle verildiği zaman çocukların sağlığını olumlu yönde etkileyecek ve başarı oranını artıracaktır" diye konuştu.