Türkiye Kadınlar Birliği Ünye Şubesi tarafından diş sağlığının önemine ilişkin Ünye Puset Polvan İlkokulu’nda seminer düzenlendi.
Seminerin açılışında konuşan Türkiye Kadınlar Birliği Ünye Şube Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu, "Umarım bu program çocuklar için faydalı olur. Sağlıklı diş nasıl olmalıdır, dişimizi nasıl fırçalamalıyız, nelere dikkat etmeliyiz bu konulara değinilecek” dedi.
Seminerde diş sağlığı konularında öğrencilere önemli bilgiler veren Diş Hekimi Nevin Yıldırım, “Aldığınız paket ürünlerin hepsi suni şeker içeriyor. Bu şeker bakterileri en çok sevdiği ve besleyen şeyler. Bu nedenle diş yüzeyinde birikiyorlar. Ne kadar çiğneme işlemi yapsanız da, ne kadar tükürük salgısı olsa da onlar oradan uzaklaşmıyor. Ancak fırçalayarak uzaklaştırabilirsiniz. Kısacası şekerli, yapışkan, asitli içeceklerden uzak durun. Asitli içeceklerde içeriğinde ki asit ve şekerle beraber diş minesini yumuşatıyor ve dişinizin yüzeyinde ki bakterilerin beslenmesini sağlıyor. Bunlardan uzak durmanız lazım ya da kullansanız bile yedikten hemen sonra temizlemeniz gerekiyor. Ağzınızda durmasına izin vermeyin ve bakteriler dişlerinizi çürütmesin” dişe konuştu.
Sert şeyler çiğnerken çok daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Diş Hekimi Yıldırım, “Mesela dişlerinizle fındık kırmayın, yine dişlerinizle bir şey açmaya çalışmayın. Diş minesi vücudunuzun en güçlü organıdır ama zarar gördüğünde hassas tabakaya iner. O tabakaya geçtikten sonra dişlerde ağrı, sızı meydana gelir. Bizim amacımız zaten diş minesini korumak yani alt tabakaya uğraştığımız zaman sorunlarınız artacaktır. Günde en az iki defa dişinizi fırçalamanız lazım. Bu sizin için çok önemli” şeklinde konuştu.