Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Nizamettin Mahallesi’nde yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanılan cemevi inşaatında incelemelerde bulundu.
Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli’nin yanı sıra OSKİ Altınordu Şube Müdürü İrfan Gün’ün de katıldığı incelemede Başkan Tekintaş’ı Ordu Alevi Kültür Derneği Başkanı Tuncay Özenç ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ordu Alevi Kültür Derneği Başkanı Tuncay Özenç’ten yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi alan Başkan Tekintaş, "Böyle bir projenin yakın bir zaman içinde hayata geçecek olması, kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecektir" dedi.
Şu ana kadar yapılan çalışmaların başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz olmak üzere Altınordu Belediyesi’nin önemli katkılar sunduğunu bundan sonra da bu katkıların devam edeceğini ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şunları kaydetti: “Bugün burada Alevi Kültür Merkezi (cemevi) inşaatının belli bir aşamaya geldiğini görmek bizlere memnun etmiştir. Yapımına 1 yıl önce başlanılan ve ilk temeli atıldığında yine burada olduğumuz ve fırsat bulduğumuz zaman gerek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz gerekse Altınordu Belediyesi olarak biz zaman içinde çalışmaları yerinde görerek kardeşlik projesinin biran önce bitirilmesi için gerekli çalışmayı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. İlçelerimizin büyük bir çoğunluğunda olan bu merkezin şehir merkezinde olmaması büyük bir eksiklikti. Ordu Büyükşehir ve Altınordu Belediyesi olarak bu eksikliği ortadan kaldırarak böyle bir kültür merkezini ilçemize kazandırmış olacağız.”
30 Mart yerel seçimleri öncesinde verdiğimiz sözü ayrıca yerine getirmenin büyük bir mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Yerel Seçimler öncesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’ın ve Altınordu Belediye Başkanı olarak bizim seçim taahhütlerimiz arasında yer alan ve bugün bitme aşamasında olan Alevi Kültür Merkezi açılışını inşallah kısa bir zaman içinde hizmete açacağız.Biz buranın birlik ve kardeşlik merkezi olacağını ve toplumun her kesimi tarafından kültürel ve sosyal faaliyetler için kullanılabilir bir mekan olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Ordu Alevi Kültür Derneği Dernek Başkanı Tuncay Özenç ise Başkan Tekintaş’a teşekkür ederek, 20 yıldır özlemi içerisinde oldukları cemevine verdikleri destekten Ötürü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a teşekkür etti. Özenç, “Alevi Kültür Derneği Ordu Şubesi olarak 20 yıldır Ordu’da bir kültür merkezi (cemevi) özlemi içerisindeyiz. Tabi bunu yapmak şimdiye kadar pek mümkün olmadı. Arsa konusunda sıkıntılarımız oldu. Mali konularda sıkıntılarımız oldu. Ancak 30 Mart seçimlerinin ardından gerek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ve Altınordu Belediye Başkanımız Engin Tekintaş’ın destekleri ile cemevi özlemimiz sona erecek. Ben başkanlarımıza bizlere gösterdikleri ilgiden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.