Altınordu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Altınordu İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği eğitim faaliyetleri kapsamında arıcılık ve sürü yönetimi kurslarının sertifika dağıtım töreni düzenlendi.
Düzenlenen törene Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Kıvanç Günay, Altınordu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürsel Günay, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezayi Akarsu, Şube Müdürleri ve kursiyerler katıldı. Toplam 80 saat süren arıcılık kursuna katılan 25 üreticiden 24’ü sertifika almaya hak kazanırken, 120 saat süren sürü yönetimi kursunda ise 28 üretici sertifikanın sahibi oldu.
Sertifika dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan Altınordu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürsel Günay, eğitimli üreticileri yetişmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Ordu’da fındıktan sonra bal ve kivi gibi ürünlerde önemli bir mesafe kaydettiklerini belirten Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz ise sertifikalı üreticilerin gelişmesinin Ordu tarımına katkı sağlayacağını söyledi.
ARI VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÜRETCİSİNE 300 MİLYON DESTEK
Ordu’nun tarım ve hayvancılıkta ileriye dönük önemli hedeflere imza atacağını ifade eden Yılmaz, "İlimizin olmazsa olmaz ürünü fındık olmakla birlikte kivi, bal yetiştiriciliği ile de ülke tarım ekonomisinde ilk sıralarda yer almaktayız. Bakanlık olarak 2014 yılında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ve arı yetiştiricilerine toplam 300 milyon TL’yi aşkın destekleme ödemesi yapılmıştır. İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin eğitimine azami önem vermekteyiz. Burada bugün gerçekleştirmiş olduğumuz sertifika töreni ile 24 üreticimiz arıcılık sertifikası, 28 üreticimiz ise sürü yönetimi elemanı sertifikası almaya hak kazanmıştır. Sürü yönetimi sertifikası almaya hak kazanan kursiyerlerimize 5 bin lira destekleme ödemesi yapılacaktır. Eğitimli çiftçi sayımızın her geçen gün artmasının ordu tarımına ve hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından eğitimleri başarı ile tamamlayan üreticilere protokol tarafından sertifikalarının verilmesi ile program sona erdi.