Ordu Kadını Güçlendirme Derneği, bir ilke imza atarak Cumhuriyet tarihi boyunca Ordu’da eğitim, kültür, sanat, sağlık, siyaset ve toplum alanında isim yapmış kadınları belirleyerek kamuoyuna bir sergi ile tanıttı.
Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen sergide, Cumhuriyet tarihi boyunca Ordu’da eğitim, kültür, sanat, sağlık, siyaset ve toplum alanında isim yapmış kadınlar, özgeçmişleri ve gerçekleştirdikleri hizmetlerin anlatıldığı tablolarla Ordululara tanıtıldı. Sergiyi gezenlerin büyük bir bölümü kültür, sanat, siyaset ve toplum alanında tanınan kadınların bilinmeyen özelliklerini de bu sergi ile öğrenme fırsatı buldu.
İŞTE İLKLERİN KADINLARI
Sergide, il Ordu Belediye Başkan Yardımcılığı yapan A. Bahar Çebi, sanat alanında adını duyuran Ayşe Taş, kadın projelerinin öncüsü Prof. Dr. Ayşe Yalın, Ordu’nun ilk kadın milletvekili Bahriye Üçok, Türkiye’de ilk anneler günü kutlamasını yapan Çiğdem Vural, 1932’de tiyatro sahnesine ilk çıkan kadın Edibe Akyol, sosyal faaliyetleriyle birçok Ordulunun takdir ettiği Fatma Varnalı, tiyatro sahnelerinin bilinen ismi Gülçin Üstüntaş, Ordulu ilk Olimpiyat Şampiyonu Hülya Şenyurt, Ordu’nun ilk giyim öğretmeni Mesure Nuhoğlu, Fatsa’nın ilk kadın Belediye Başkanı Nazmiye Komitoğlu, Ünye’de üniversiteyi ilk bitiren kadın Necla Gökşin Sefercioğlu, 1994’te unutulmaz çevre yolu yürüyüşünün öncüsü TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, kadın faaliyetlerinin bilinen ismi Şaziye Ersoy ve Mesudiye ilçesinde görev yapan Türkiye’nin ilk kadın Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar Ordululara tanıtıldı.
KADINLAR KOROSU
Serginin ardından yine Ordu’da değişik mesleklere sahip kadınların oluşturduğu koro, bir konser sundu. Lle Hüsem’in şefliğinde gerçekleştirilen konserde nihavent makamından nostaljik şarkılar seslendirildi. Konsere tiyatro sanatçısı Dilek Gürsoy Çelik ve Fredy Konzalitze’nin tangosu damga vurdu.