Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 122. toplantısı, Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından Ordu’da gerçekleştirildi.
Ordu Kent Konseyi binasında yapılan toplantıya Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı İbrahim Hakkı Özel, Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. İbrahim Tunç Sipahi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Doç. Dr. Cenap Sancar, Bozok Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Belgin Dikmen, Bölge Kurulu Müdürü Menderes Alan, raportörler ve belediye temsilcileri katıldı.
Toplantıda Ordu ile ilgili 19 adet taşınmaz kültür varlığıyla ilgili konular görüşülerek Ordu’nun tarihi ve kültürel değerleri hakkında önemli kararlar alındı. Kurul daha sonra Taşbaşı Mahallesi, Orta Cami ve Saray Hamamı’nda inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.