Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye ve çevresinde don olayının yaşanıp yaşanmadığını henüz bilmediklerini ancak tehlikenin sürdüğünü belirterek, üreticilere oto lastiği yakmaları tavsiyesinde bulundu.
Sarıkahraman yaptığı açıklamada, “Ulubey ve üzerinde kar var. Buralarda da İlküvez, Tekkiraz’ın üzerinde ve Akkuş’ta kar var yani bazı fındık olan bölgelerimizde kar var. Şuan don oldu mu olmadı mı henüz bundan haberimiz yok ancak Pazar gününe kadar bu korku devam ediyor. Fakat işin bir başka boyutu var. Şu anda fındık dalda meyveye dönüşmüş değil yani yanar ama meyvenin olduğu kadar yanmaz” dedi.
Üreticilere uyarılarda da bulunan Sarıkahraman, “Üreticilerimizin de biraz uyanık olmaları lazım. Cumartesi, Pazar 2 gece bahçemizin üzerine bir buğu duman tabakası açabilirsek, bahçemizin muhtelif yerlerinde lastik yakarak, nemli saman yakarak bunu önleyebiliriz. Bariz örnekleri de var. Üreticilerimizin biraz duyarlı olmaları lazım. Tarımsal don olacağı felaketinin haberi geliyor, bu bizim için bir kazanım. Buna karşılıkta biz o gece bahçenin 3-5 yerine lastikleri parçalasak yanması 2-3 saati bulur. Dolayısıyla bu bizim işimize yarar, don olmasını önleyebiliriz. İnşallah geçen seneki gibi don felaketi yaşamayız diye düşünüyorum” diye konuştu.