Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu ilçesinde görev yapan 92 mahalle muhtarıyla değerlendirme toplantısında bir araya geldi.
TESK Otel’de gerçekleşen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hulisi Yılmaz, Altınordu Belediyesi Birim Müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantı da Altınordu Belediyesi’nin hizmetleri, mahallelerdeki eksiklikler ve yapılaması istenilen hizmetler masaya yatırıldı.
TEKİNTAŞ: "MUHTARLARIMIZLA ORTAK ÇALIŞIYORUZ"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, birlikte çalıştıkları muhtarlarla değerlendirme toplantısında bir araya geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. 1 yıllık çalışmalara değinen Başkan Tekintaş, "1 yıllık süreyi Belediye olarak tamamladık, aynı zamanda muhtarlarımızda 1 yılını doldurdu. 1 yılın sonunda yaptığımız değerlendirme sonucunda, kuruluşumuzu tamamlayıp hizmet yapacağımız makine ve ekipmanlarımız aldık. Genel anlamda baktığımızda eski haliyle 22 mahalleli bir ilden 92 mahalleli Altınordu ilçesine dönüştük. Bu yükün altından muhtarlarımızla ortak hareket edip, yükü hafiflettik ve kuruluş aşamasını iyi geçirdik. Araçlar aldık, geçtiğimiz aylarda araçlarımızın yüzde 65’i kiralık, yüzde 35’i bize aitti. Son yaptığımız araç filosu ile artık çalışmalarımızı kendi araçlarımızla yapacağız, ancak kısmı kiralamalar yapabiliriz" dedi.
"HERKES İKİNCİ BEŞ YILLIK DİLİMDE TAŞIN ALTINA ELİNE KOYACAK"
Belediyenin kuruluş yasasına dikkat çeken Tekintaş, merkez mahalle dışında kalan mahallelere de hizmet vermek için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Çalışma alanlarının yalnızca, merkez mahallerle sınırlı kalmadığını ifade eden Tekintaş, "Belediyemizin kuruluş yasasına göre merkez dışında kalan 72 mahallede, ilk 5 yıllık dilimde emlak, çevre ve temizlik dahil hiçbir vergi alınmayacağı belirtiliyor. Biz hiçbir mahallemizi birbirinden ayırmamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her mahallemize hizmet götürmeye devam ediyoruz. Sosyal sorumluluk açısından bir kap misali ayrımcılık yapmadan hizmet ediyoruz. Ancak ikinci 5 yıllık dilimde herkesin üzerine düşen ne varsa yapmasını taşın altına elini koymasını istiyoruz. Biz bu anlamda bir işi en verimli ve en ekonomik nasıl yapabiliriz onun hesabını yapıyoruz. Biz 24 saat esaslı mesai gözetmeksizin çalışıyoruz. Bunu yasal olarak değil seçilmişliğin ve hizmet etme bilincinin hissiyatı ile yapıyoruz. Başlattığımız çalışmaları tamamlamayı özellikle de hava muhalefeti sebebiyle geride kaldığımız 72 kilometrelik beton yolu da haziran ayı sonuna tamamlamayı düşünüyoruz. Biz çalışmalarımızı, hizmetlerimizi uzun vadede hesaplayarak yapıyoruz" diye konuştu.
Düzenlenen değerlendirme toplantısı, muhtarların Başkan Tekintaş’a yönelttiği soru-cevaplar, istek ve önerilerle sona erdi.