Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu’daki kütüphanelerin fiziki ortamlarının yenilendiğini bu durumun okuma oranlarına önemli katkılar sağladığını söyledi.
Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu’da bulunan kütüphaneler hakkında açıklamalarda bulundu. Birçok kütüphanenin yenilendiğini ve üye sayılarının arttığını ifade eden Toparlak, yeni kütüphanelerin açılacağının da müjdesini verdi. Yapılan çalışmaların etkili olduğunu belirten Toparlak, "Önceki yıllarda kütüphanelerde okuyucu sayısı ve kayıtlı üye sayısı anlamında çok gerideydik. Bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Yapılan fiziki genişletme çalışmalarının sonucunda kütüphanelerimizdeki üye sayılarını 3 katına çıkardık ve Ordu’ya yeni kütüphaneler kazandırdık. Korgan, Çatalpınar, Çamaş, Altınordu ve Kabataş ilçelerimizde bulunan 5 kütüphanemizin bakımını yaparak yeniden inşa ediyoruz" dedi.
"GAZİ HALK KÜTÜPHANESİ’NDE ÜYE SAYISI 14 BİNİN ÜZERİNDE"
Kitap okuma ve kütüphanelerle ilgili yapılan projelerin okuma oranlarına ve üye sayılarına önemli katkıları olduğunu belirten Toparlak, "Kütüphanelerin işlevlerini genişletmek ve kullanımını arttırmak için ’Halk kütüphaneleri öğrencilere göz kırpıyor projes’ başlattık. Proje ile öğrencilerin rehberlik hocaları ile kütüphanelere gelmesini sağladık. Bu çalışmalarda öğrencilere kitapların kütüphanede nasıl seçileceği, hangi aşamalar sonucu alınacağı gibi çalışmalar yaparak üyelik işlemlerini gerçekleştirdik. 13 noktada gerçekleştirdiğimiz proje ile herbir öğrenci bizim kütüphanelerimizin birer üyesi oldu. Ordu’da kütüphanelerimizde 280 bini aşkın kitap sayısına ulaştık. Kütaphanelerimizde açtığımız yaklaşık 800 metrekare fiziki alanla kütüphanelerdeki yer sıkıntısını çözdük ve yoğunluğun buna bağlı olarak arttığını gözlemledik. Yer ve mekan anlamında en büyük alana sahip olan Gazi Halk Kütüphanesinde de üye sayımız 14 binin üzerine çıktı" diye konuştu.
"ESNAF İÇİN KÜTÜPHANE"
Altınordu ilçesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde yapılması planlanan kütüphanenin öğrencilerin yanı sıra çevredeki esnafa da hizmet vereceğini vurgulayan Toparlak, "Zübeyde Hanım Caddesi’nde yapmayı planladığımız kütüphanemiz öğrenciden çok esnafa hitap edecek. Şehrin göbeğindeki bu kütüphane esnafın boş kaldığı anda gazetesini okuyabileceği, kitapları karıştarabileceği bir alan olacak. Görsel açıdan ne kadar zenginlik katabilrsek, talepte o oranda artış gösterecek. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Ordu’da okuma anlamında önemli çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.