Ordu Kültür Ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’nın bu yıl Ünye Meydanı’nda gerçekleştirilecek kutlamalarla başlatılacağını söyledi.
2014 yılında Ordu Valiliği’nce alınan karar gereği Turizm Haftası kutlamalarının halkında katılımını sağlayarak her yıl bir ilçede kutlanmasının hedeflendiğini söyledi. Bu çalışma ile Turizm Haftası kutlamalarını salondan çıkarıp alışılmış kutlamaların dışında ilçelere yaymak ve o ilçenin tarihi ve turistik değerleri ile el emeği göz nuru dokunan el sanatları ürünleri tanıtmak amacında olduklarını belirten Toparlak, “Bu sayede o yöremize de bir canlılık getirilerek iç turizmin yaşanmasına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.
BU YIL ÜNYE’DE KUTLANIYOR
Toparlak, “Bu nedenle ilk defa 2014 yılında Turizm Haftası kutlamaları Fatsa ilçesi Kabakdağ Mahallesi’nde gerçekleştirilmişti. 2015 yılı Turizm Haftası kutlamalarının ise Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanılmasına karar verilmiştir. 18-18 Nisan 2015 tarihleri arasında Ünye’de gerçekleştirilecek kutlamalara tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.
15 Nisan’da başlayacak Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak. Aynı gün Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gravür sanatçısı Cemal Akyıldız’ın sergisi açılacak. 16 Nisan Perşembe günü ise Ordu Kültür Sanat Merkezi Büyük Salon’da 11.00-14.00 saatleri arasında film gösterimi, akşam saat 20.00’de ise Şenel Gök tarafından ‘Büyük Ustalar Konseri’ düzenlenecek.
18 Nisan Cumartesi günü Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’de başlayacak kutlamalar kapsamında mehter, halk oyunları, atlı geçiş ve semah gösterileri ve Müze Ev’in ziyaret edilmesi ve deniz turu gerçekleştirilecek.
19 Nisan Pazar günü ise bisiklet yarışı, dalgıç ve su altı gösterisi, kumsalda Off-Road gösterisi, Oksijen Kültür Sanat Atölyesi tarafından ‘Kader-Kısmet Tiyatrosu’ ve halk müziği konserleri düzenlenecek.