Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şube Başkanı Başkanı Nimet Koç, “Fatsa’da kalıcı bir binamız var ve bu konuda 142 dernek şubesi içerisinde 15. sıradayız” dedi.
Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nimet Koç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu başarı Fatsa halkı sayesinde kazanıldı. Halkımız, esnaflarımız bize, ekibimize güvendi ve bu başarıları sağladık. 15 yıldır bu yönetimle çalışıyoruz, her zaman gençleri aramıza almaya çalışıyoruz. Ancak gençler ilk önceliğini dernek işlerine veremiyorlar. Bu bir gönüllülük işi, ben kimseyi suçlamıyorum. Elbette buranın bir başkanı var ama burada başkanın değil gönlünün yönetiminde olmanız gerekiyor. En büyük teşekkürüm halkımıza, esnafımıza, basınımıza ama ikinci teşekkürüm ise yönetim kurulu üyelerimize ve eşlerimize. Bizler bu işe gönlümüzü verdik. Bizler yönetim kurulu ile yaptığımız faaliyetlerden elde edilen gelirlerin yeterli olmadığını görünce, yönetim kurulu asil üyeleri olarak bir karar aldık, hepimiz derneğe alt limiti belli olan bir aidat ödüyoruz. Bu da bizi buraya gönülden bağlıyor. Hem maddi hem manevi olarak buraya bağlıyız” diye konuştu.
Türkiye Yardım Severler Derneği Genel Merkezi’nin projesi olarak da kuruluşlarının 81. yılında 81 ilde 81 ana sınıfı yapılması projelerinin olduğunu belirten Koç, “Biz de bu projeye dahil olduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne danışarak ilçemizde ihtiyacı olan eski adıyla Şahabettin Harput İlköğretim Okulu, yeni ismi Hasan Yahşi İlköğretim Okulu’ndaki ana sınıfını tamamen yıkıp yeniden yaptık. Yine aynı okula Atatürk büstü yaptık. Bunların haricinde birçok okula folklor kıyafeti sağlama, öğrencilere nakdi yardımlar, yine ramazanlarda vatandaşlara yapılan yardımlar gibi çalışmalarda bulunduk. Kısacası bize başvuran herkese elimizden geldiği kadar yardımda bulunmaya çalıştık” şeklinde konuştu.