“Ünye’den Dünya’ya AB İle Medya Açılımı” Projesi faaliyetleri kapsamında, “Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu forum Ünye’de gerçekleştirildi.
AB Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın Üçüncü Aşaması çerçevesinde, Türk Yerel Medyası’nın, Avrupa Yerel Medyası ile entegrasyonunu sağlaması hedeflenen, 15 Ekim 2014 tarihi itibari ile başlayan ve bir yıl sürecek olan “Ünye’den Dünya’ya AB ile Medya Açılımı” Projesi kapsamında etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.
Bu bağlamda Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yerel medyanın sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak için düzenlenen foruma Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Basın Yayın Enformasyon Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Murat Yürekli, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu Başkanı Şakir Gürel öğrenciler, öğretim elemanları, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve medya kuruluşları katıldı.
“Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu forumun moderatörlüğünü Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Güven Murat yaparken, konuşmacı olarak Hollanda/Amsterdam’dan proje ortağı Prisma Productıon Koordinatörü Feytullah Coşkunsu, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, İstanbul’dan RATEM Akademi Başkanı Yusuf Gürsoy, Ankara’dan RTÜK İzin ve Tahsisler Daire Eski Başkanı-Başkanlık Müşaviri Yılmaz Kesmeci katıldı.
Forumun açılış konuşmasını İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel yaptı.
“GÜNDEMİ KAÇIRMA HASTALIĞI VAR”
Ankara’dan eski RTÜK İzin ve Tahsisler Daire Başkanı-Başkanlık Müşaviri Yılmaz Kesmeci ise konuşmasında yerel medyayı farklı kılacak şeyin teknoloji olduğunu belirterek, “Teknoloji ne kadar değişirse değişsin hala önemli olan içerik” diye konuştu. İnsanların gündemi kaçırma hastalığına tutulduğunu belirten Kesmeci, “Bilgiye ulaşmak çok kolay. İnternette haberlere bakılıyor, ‘iki saat olmuş ben nasıl bu haberi görmedim’ deniliyor. Gündemi kaçırma hastalığı var artık. Bu tıpa da geçmiş, tedavisi de var. Kendimizi gereksiz bilgiden sakınmalıyız. Herkesin zevki ve isteği farklı. Televizyonda herkes farklı bir şey izlemek istediğinden neredeyse herkesin farklı bir televizyonu var evde. İnsanlar aynı şeyi izlemek istemiyor. Televizyon yayıncılığı bireyselleştirmek isteniyor. Bizim de bunları göz önünde bulundurarak gelecek teknolojiye içeriğimizi kirletmeden hazırlanmamız lazım. Farklı olmadan başarı hikayesi yazmamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
Forum, soru-cevap bölümünün ardından ikram ve çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.