Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Sami Yücel Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi Okulu, engelli öğrencilerini yüzme sporuyla hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla başlattığı “Yüzebilmem için Bana Elini Uzat” projesini Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi’nde bulunan yüzme havuzunda hayata geçirdi.
Bu kapsamda, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Akkuş İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Gül, Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Akyol, Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Uçar, Fatsa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Recep Çap, Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Seniha Dolu, özel rehabilitasyon merkezlerinin müdürleri, Sami Yücel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu tarafından hayata geçirilen “Yüzebilmem İçin Bana Elini Uzat” projesi kapsamında Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi’nde yüzme eğitimi alan engelli öğrencileri ziyaret ettiler.
Projeye dahil olan öğrenciler ve aileleriyle yakından ilgilenerek Sami Yücel Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Ali Haydaroğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi alan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, “Özel eğitim öğrencilerinin yüzme eğitimini içeren proje çalışmalarını yerinde görmek ve çocuklarımızla beraber olmak istedik. Çocuklarımızı havuzda yüzerken çok mutlu gördük, bu bizleri ayrıca mutlu etti. Engelli çocuklarımıza yönelik, onları topluma kazandırma ve toplumla bütünleştirme, onların yararlanabileceği mekanlar oluşturma, faaliyetler oluşturma çabasıyla yapılacak olan her türlü çalışmada çocuklarımızın ve alilerinin yanındayız” dedi.
Proje Koordinatörü Sami Yücel Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Ali Haydaroğlu ise, “Fatsa Belediye Spor Kompleksi’nin içinde bulunan havuzda yüzme öğretmenleri gözetiminde yürüttükleri proje kapsamında öğrencilerimiz ve velilerimiz havuzda buluşmaktan son derece memnunlar. Mutluluklarını ve memnuniyetlerini her ortamda dile getiriyorlar. Biz eğitimciler öğrencilerimizin her zaman yanındayız ve onların mutlulukları bizim mutluluğumuz diyerek destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.