Eğitimde kaliteyi artırmak, fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Fatih Projesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınla katılımıyla, 81 il ile eş zamanlı olarak Osmaniye’de tablet dağıtımı yapıldı.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tablet dağıtım törenine Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tören İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik’in açılış konuşması ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, Fatih Projesinin ülkemizde gerçekleştirilen en büyük entegre proje olduğunu ifade ederek, bu proje ile yaklaşık 10 milyon öğrenci ve öğretmenin tamamına bilgisayar verileceğini ayrıca ülke genelinde yaklaşık 570 bin dersliğe etkileşimli tahta kurulmasının hedeflendiğini söyledi.
Konuşmasının devamında, proje kapsamında Osmaniye genelinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, “İlimizde, 30 Anadolu Lisemizin tüm sınıflarında etkileşimli tahta kurulumu ve ağ altyapı kurulumu tamamlanmıştır. 30 okulumuza 30 adet çok fonksiyonlu yazıcı temin edilmiştir. 17 meslek lisemize yine etkileşimli tahta ve ağ altyapı kurulumları yapılmıştır. Etkileşimli tahta ve ağ altyapı yapım işi ortaokullarımızda başlamış ve devam etmektedir. 285 okulumuza çok fonksiyonlu yazıcı temin edilmiştir. 30 Anadolu lisemizin 9. sınıflarına 2 yıldan bu yana tablet dağıtımı yapılmaktadır. Bu okulların tüm öğretmenlerine de tablet bilgisayar dağıtımı yapılmıştır. Tablet bilgisayar dağıtımı meslek liselerimizin 9. sınıflarına da genişletilerek devam etmektedir. Ayrıca 1200 öğretmenimiz 30 saatlik Fatih Projesi teknoloji kullanımı kursuna katılmıştır. İlimizde 1 adet Uzaktan Eğitim Merkezi kurulmuştur. 47 ortaöğretim okulumuza fiber internet çalışması tamamlanmıştır” diye konuştu. İlk aşamada 1500 öğrenciye tablet dağıtılacağını da belirten Çelik, Eylül ayına kadar tüm 9. sınıflara tablet dağıtımının tamamlanacağını kaydetti.
Açılış konuşmasının ardından Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıflarından 50 öğrenciye Vali Kerem Al, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Defterdarı Niyazi Özkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven tarafından tabletleri dağıtıldı.
Öğrencilere tabletlerini veren Vali Kerem Al, Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tabletlerin öğrencilerin başarısının artmasında önemli bir rolü olacağına inandığını ifade ederek, tüm öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı temenni etti. Tören hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.