Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında uygulanacak olan “Hep Birlikte Güvenle” isimli proje ile kadınlar meslek sahibi olacak.
Cebelibereket İlkokulu’nda başlayan proje kapsamında 20 kadına verilecek olan keçe ve koza nakışı, butik ve mis sabun kursunun ilk gününde, Vali Kerem Al kursiyerlerle bir araya geldi. Vali Kerem Al’ın ziyaretinde Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İş-Kur Müdürü Abdulkadir Şahin, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ökkeş Demir de bulundu.
Komiser Ayşe Kılınç, proje hakkında Vali Kerem Al’a bilgi verdi. Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ÇOGEP kapsamında uygulanan ‘Hep Birlikte Güvenle’ isimli projenin paydaşlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olduğunu ifade eden Komiser Kılınç, “Güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı olan ÇOGEP, Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından finanse edilmektedir. Bu kapsamda 20 genç kızımıza 116 iş günü keçe ve koza nakışı, butik ve mis sabun kursu verilecektir. Bu kursta gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimleri ile ticari ve mesleki bilgi edinmeleri ve bir meslek sahibi olmaları hedeflenmektedir” dedi.
Vali Kerem Al, projenin başarılı olmasını temenni ederek, “Huzurlu bir toplum için, tüm dezavantajlı grupların topluma entegre olması, istihdamlarının sağlanması ve belli bir refah düzeyinin yakalanması gerekmektedir. Bugün başlatılan proje, kızlarımıza beceri kazandırmayı ve onlara istihdam imkanı sağlamayı amaçlıyor. Projenin uygulamaya koyulmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Programın devamında kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Kerem Al daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle bir ara geldi. Vali Al, programın ardından okuldan ayrıldı.