Osmaniye’nin Bahçe ilçesi’nde minibüsün sebze yüklü kamyona arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 23.15 sıralarında Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Osmaniye’nin Bahçe ilçesi Ayran Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Adana’da katıldıkları düğünden dönen 16 kişiyi Mardin’in Nusaybin İlçesine götüren ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 47 NF 790 plakalı minibüs, 01 BHN 56 plakalı sebze yüklü kamyona arkadan çarptı. Meydana gelen kazada, minibüsteki 6 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı. Adı henüz açıklanmayan kamyon şoförü ise kazayı yara almadan atlattı. Yoldan geçen vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine jandarma, polis ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Osmaniye’nin Düziçi ve Bahçe ilçesi ile Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kimliği henüz belirlenemeyen 6 kişinin cenazesi ise, Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından Bahçe ve Düziçi hastanelerinin morguna kaldırıldı. Bu arada yaralılardan bazılarının hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi. Diğer yandan minibüs içerisinde ve üstünde bulunan ve çeyiz eşyaları olduğu iddia edilen eşyalar da etrafa saçıldı. Olayı anlatan bir vatandaş ise gelinin de minibüste olduğunu ve hayatını kaybettiğini söyledi.
Kaza sonrası TAG Otoyolunun Bahçe - Gaziantep istikameti bir süre trafiğe kapatılırken, cenazelerin ve yaralıların taşınmasının ardından otoyol tekrar kontrollü olarak trafiğe açıldı. Ölenlerin kimliğini belirlemek için çalışmalar sürerken, kazayla ilgili tahkikat da devam ediyor.