Sivas Valisi Alim Barut, restorasyon çalışmaları devam eden Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nde incelemelerde bulundu.
Yenileme çalışmaları hakkında firma yetkililerinden bilgi alan Vali Alim Barut, yaptığı açıklamada, kamuoyunun yakından takip ettiği Kongre Müzesi onarımının, uzun süren bir bekleyişin ardından tamamlanma noktasına gelmesi için büyük gayret gösterdiklerini ve en makul sürede istenilen amaca ve görünüme kavuşacağını söyledi.
Barut, şehrin en önemli simgeleri arasında yerini alan tarihi binanın; uzun süredir atıl vaziyette beklediğini ve mülkiyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na ait olan müzenin onarıma alınması için 2013 yılında çalışma başlatıldığını hatırlattı.
Yaşanan bir takım olumsuzluklar nedeniyle restorasyon çalışmalarının uzadığına dikkat çeken Barut, "Daha önce yaşadığımız sıkıntılar ortadan kaldırılarak Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi onarımında büyük mesafe kat edildi. Projenin iş ve işlemlerini gerçekleştiren İl Özel İdaremizin bu çalışmalara çok büyük katkısının yanında oldu” dedi.
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ile ilgili projelerin zamanında gerçekleşememesinin kamuoyunu rahatsız ettiğini ifade eden Barut, "Bizler idareciler olarak Kongre Müzesi’nde ortaya çıkan bir takım problemlerden dolayı kamuoyundan daha fazla rahatsızlık duyduk. Ama şimdi nihai sonuca ulaşmış bulunuyoruz. Bu sevindirici bir haber." diye konuştu.