Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması 9 Mayıs Cumartesi Günü Sakarya Kent Meydanı’nda başlıyor.
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu UDEF ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliği ile bu yıl 8. kez düzenlenen öğrenci buluşması Cumartesi Kent Meydanı’nda start alacak. ‘‘Dünyanın rengi Sakarya’nın Misafiri’’ sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Kent Meydanı’nda açılacak çadırlarda yabancı öğrenciler kültürlerini tanıtacak. Dernekten yapılan açıklamada, “Sakarya Üniversitesi’nde eğitim görmekte olan Ortadoğu, Orta Asya, Afrika, Balkanlar ve Kafkaslardan gelen misafir öğrencilerimiz ile düzenlemiş olduğumuz öğrenci buluşmasında, 54 farklı ülkeden misafir öğrenci iki gün boyunca, sahne etkinlikleri, kültürel programlar ve Dünya Sofrası’yla kendi yörelerine özgü lezzetleri ve kültürlerini Sakaryalılarla buluşturacaklar” denildi. 8.Uluslararası Öğrenci Buluşmasının açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, Milletvekilleri, Sakarya Valisi H. Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile İlçe Belediye Başkanları, Kaymakamları ve çok sayıda daire amiri katılacak.
Geçen yıl düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmasını 30 bin’den fazla kişi ziyaret etmişti. Bu sene 50 bin ziyaretçi bekleniyor. Dernek yetkilileri 2 günlük program boyunca onlarca farklı ülke yemeği tatmak, yüzlerce misafir öğrenci ile tanışmak ve 54 ülkeyi tanımak için tüm halkımızı Kent Meydanına bekliyoruz dedi.