Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yassıada ve Sivri Ada için hazırlanan Demokrasi ve Özgürlük Adaları Temel Atma Töreni’ne katılan Üstün; “Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Demokrasi bayrağı anlamlı bir günde düştüğü yerden ayağa kalkıyor. Darbecilerin adası artık demokrasi adası oluyor” dedi.
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, İstanbul Yassıada’da gerçekleşen Demokrasi ve Özgürlük Adaları Temel Atma Töreni’ne katıldı. Adnan Menderes ve Celal Bayar’ın yakınlarının da yer aldığı törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete her 27 Mayıs’ta, 1960 darbesinin yıldönümünde Yassıada’da buluşma çağrısı yaptı. Program ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayhan Sefer Üstün ise, hayata geçirilen projenin Türk demokrasi tarihinde önemli bir yer kazanacağını belirtti.
Ayhan Sefer Üstün, “Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Demokrasi bayrağı anlamlı bir günde düştüğü yerden ayağa kalkıyor. Darbecilerin adası artık demokrasi adası oluyor. Temel atma töreninin Demokrat Partinin tek parti iktidarını yıktığı muhteşem seçim zaferinin 65. yıldönümüne denk getirilmesi ayrı bir anlam ifade etmektedir. Muhteşem bir proje hazırlanmış” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek Demokrasi ve Özgürlük Adaları Projesi kapsamında Yassıada siluetinde tarihi yapılar ile dönemin izlerini içeren yapılar korunacak. 27 Mayıs Tarih Platosu, ziyaretçilerin darbe sonrası yargılama günlerini gerçek mekanlarında gezerek hissetmeleri senaryosundan yola çıkılarak tasarlanacak.