Akyazı Belediyesi, geniş bir içeriğe sahip yeni web sitesini Kenan Sofuoğlu Aile Parkı’nda yapılan basın toplantısında tanıttı.
Kenan Sofuğlu Aile Parkı’nda yapılan toplantıya Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Belediye Başkan Yardımcıları Ünal Gündüz, Mehmet Çakmak, Mustafa Tonyalı, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Tanıtım sunumunu yapan Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı ve Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Tonyalı, yenilenen web sitesi ile Akyazılı vatandaşların tüm iş ve işlemlerine anında cevap vereceklerini söyledi.
Web sitesi sayesinde vatandaşların belediyeye vermiş oldukları dilekçenin ne aşamada olduklarını da takip edebileceklerini ifade eden Tonyalı, “Ayrıca mahalle muhtarlarımız için hazırlanan ve her mahalle muhtarının mahallesindeki vatandaşları ile ilgili istek talep ve şikayetlerini belediyemiz ilgili birimlerine hızla ulaştırılmasını sağlayacak ‘muhtar portalına’ sitemiz üzerinden ulaşabilecekler. Belediyemiz web sitesi üzerinden Belediyemiz haberler ve duyurularına, e-imar ve numarataj sistemi bilgilerine, e-belediye, borç sorma ve ödeme işlemleri, Müdürlük bilgileri, meclis kararları ve Meclis gündem takibi, nikah randevu işlemleri, geniş kapsamlı fotoğraf ve video galerileri, ihale bilgi temin ve detaylarına, vatandaşlarımızın hangi hizmeti belediyeden nasıl alacaklarına dair bilgilerin yer aldığı hizmet rehberine, Akyazı’nın 70 mahallesi ile ilgili gerekli tüm bilgilerine ve muhtarları hakkında bilgilere, cenaze duyuruları ve vefat edenler listesine, çocuklar için özel olarak düşünülen ve içerisinde faydalı bilgilerin yer aldığı (elektronik) e-kütüphane’ye, belediyemiz bütçe ve stratejik planları ve faaliyet raporlarına, Akyazı Belediyesinin tüm eski belediye başkanlarının bilgileri, Akyazı ile ilgili devam eden ve tamamlanan tüm projeleri hangi aşamada olduklarını tamamlanan, planlanan ve devam eden şeklinde ayrıntılı fotoğrafları ve detayları ile birlikte görebilecekler” dedi.
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Akyazı Belediyesi olarak gelişen teknolojiyi yakından takip ederek ilçemiz vatandaşlarının ihtiyaçlarına daha geniş kapsamda yanıt verebilecek, Belediye ile ilgili tüm işlemlerinde kısa süre içerisinde çözüme kavuşturmalarını sağlayacak ve belediye ile ilgili haberleri duyuruları takip edebilecekleri aynı zamanda belediye ödemelerini rahatça yapabilecekleri çok kapsamlı entegre bir yazılım sistemine sahip web sitemizi yeni yüzü ile vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kurulan bu yeni web sitesi ile Akyazı belediyesinin hizmetleri teknolojinin son imkanları ile yayınlanacak ve halkımızı bilgilendirecek. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.