Akyazı Belediyesi tarafından verilen 3,5 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan Akyazı Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğü binası inşaatında ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar ile SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu birlikte inceleme yaptılar.
İhaleyi kazanan firmanın yetkilileri ile de görüşen Bayraktar ve Canbasoğlu çalışmaları yerinde inceledikten sonra inşaat projesinde bazı değişikliklerin yapılması gerektiği hususunda görüş birliğine vardılar. Akyazı’da toprak altındaki su seviyesinin yüksek olduğunu belirten Bayraktar ve Canbasoğlu, ileride binada sıkıntı yaşanmaması için şimdiden tedbir alınması gerektiğini belirterek, söz konusu durumu üst makama bildirilmesi gerektiğini belirttiler ve zaman geçirilmeden de müracaat yapma kararı aldılar.
3 kattan oluşan SGK Akyazı İlçe binası bir milyon 600 bin liraya ihale edildi. İnşaatın bu yılın sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor. Bilindiği gibi Akyazı SGK İlçe Müdürlüğünün kendine ait hizmet binasının olmamasını dikkate alan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı ve aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi de olan Şemsi Bayraktar, 2016 yılı programına alınan bina inşaatını girişimleri ile 2015 yılına aldırmış, ihalesinin yaptırarak inşaata başlanmasını sağlamıştı.