Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Arifiye ilçesini gezdi.
Ziyarette Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri, AK Parti İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Şube Müdürleri, Muhtarlar ve vatandaşlar hazır bulundu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde, Arifiye’lilerle bir araya geldiği toplantı Hüseyin Remzi Adıyaman’ın sunumu ile başladı. Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açılış konuşmasında “Mensubu olduğum AK Parti iktidara geldiği 2002 yılından bu yana, Türkiye’mize, Aziz Milletimize eğitimden, sağlığa, ekonomiden ulaşıma, bir çok alanda çok büyük hizmetler yapmış, Türkiye’ye adeta çağ atlatmıştır. Geçen süre içerisinde, ülkemizde demokrasiye ve bu gelişme rüzgarına iç ve dış kaynaklı bir çok darbe girişimi yapılmıştır. Ancak Aziz Milletimizin desteği, güveni ve teveccühü ile bu oyun ve tuzakların hepsi boşa çıkarılmış, Türkiye Dünya’da izlenen ve takip edilen bir ülke olmaya devam etmiştir. Bizler AK Parti neferleri olarak her kademede milletimize hizmet etmek için bir birimizle yarışıyoruz. Ülkemiz zenginleştikte, sadece insanımıza değil, tüm Ortadoğu coğrafyasına hizmet ediyor. Zalimlerin, diktatörlerin zulmünden kaçan mazlumların, doğal felaketlere uğrayan afetzedelerin sığındığı bir liman oldu. Bu gün, ülkemizdeki refah düzeyi arttıkça, artık insanımıza yönelik sosyal çalışma ve yardımlar da gün geçtikçe artıyor. İnanıyorum ki Aziz Milletimiz, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Seçimlerinde de desteğini vererek, Partimizi açık ara farkla iktidar yapacak. Hizmetler kesintiye uğramadan devam edecek. Gelişme ve istikrar sürecek. Türkiye, eski karanlık günlerine asla geriye dönmeyecektir" dedi.
Daha sonra kürsüye çıkarak selamlama konuşması yapan Bakan Ayşenur İslam, "AK Partimizin iktidara geldiği 2002 yılında; memurunun, işçisinin maaşını ödemeye gücü olmayan, bir milyar dolar kredi için kapı kapı dolaşan Türkiye, uygulanan politikalarla ve yapılan çalışmalarla bu gün Dünya’nın neresinde olursa olsun mazlumlara yardım eden, onların sığındığı bir liman oldu. Milli gelirimiz üç bin dolardan bu gün on bin dolara yükseldi. Ne oldu bu sürede ülkemizde yeni petrol kuyuları mı bulduk? Altın madeni mi bulduk? Hayır. Aynı ülke, aynı kaynaklar. Ne oldu da düne kadar IMF’in pençesinde inim inim inleyen bu ülke bu kadar zenginleşti? İşte bu yönetimin, çok çalışmanın bir sonucu. İnsanımız, hastanelerde rehin kalırken, bu gün istediği özel hastaneye gidebiliyor. İlaç kuyrukları tarihe karıştı. Çocuklarımız bilgisayarlarla, akıllı tahtalarla donatılmış, modern laboratuarlara sahip okullarda eğitim görüyor. On yıl önce, bir memurun, işçinin maaşının büyük bir kısmını ödeyerek aldığı ders kitaplarını unuttuk. Çünkü okulların başladığı gün çocuklarımız sıralarının üzerinde hazır buluyor. Bu gün Türkiye, kendi tankını, silahını, helikopterini, uçağını, gemisini, uydusunu yapan, hızlı tren setlerini hizmete sunan bir ülke oldu. Boğaz’ın altından metro geçiren bir ülke oldu. Yetti mi hayır, daha da gelişmek, büyümek için var gücümüzle çalışacağız. Milli gelirde 2023 hedefimiz yirmi beş bin dolar. Bu gün Türkiye dünya’da on sekizinci büyük ekonomi. 2023’te ilk ona girmek istiyoruz. Tüm bunlar on iki yıllık çoğun bir çalışmanın sonucu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğum için, ülkemizdeki fakir ve yardıma muhtaç insanlar, engelliler, şehit ve gaziler ve kadınlarımıza yönelik her türlü yardımın yapıldığı bir bakanlığın başındayım. Dolayısıyla insanımıza yönelik yapılan her türlü hizmeti en iyi bilen kişilerdenim. İnanın, muhalefet partilerinin bu gün seçim bildirgelerinde yapmayı vaad ettiği yirmi yedi kalem yardımı, biz zaten uzun bir süredir yapıyoruz. Bu kadar büyük cahillik, aymazlık olur mu? Milleti, devleti bilmemek, işleyişten haberi olmamak olur mu? Sözün kısası, durmayıp, yolumuza devam etmek, Aziz milletimize hizmet etmeye, O’nu dünyanın en refah ve modern toplumları arasına sokabilmek için çalışmaya devam edebilmek için 7 Haziran’da sizlerin desteğine ve oyunuza ihtiyacımız var. Desteğinizi ve teveccühünüzü bekliyoruz Arifiye" ifadelerini kullandı.