Yeşilay Sakarya Şubesinin bağımlılıkla mücadele etkinliğine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Uyuşturucu alan insanın diğer canlılardan ayıran özelliği aklını arka cebine koymasıdır, kurtulmanın tek yolu hiç başlamamaktır” dedi.
Fatih Kıcır’ın Yönetim Kurulu Başkanlığında kurulan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şubesi, Sakarya genelinde yaptığı çalışmalarla ses getiriyor. Sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığına karşı mücadele eden Yeşilay Sakarya Şubesi, AFA’da düzenlediği etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, tüm daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı
Şube Başkanı Fatih Kıcır, yaptığı konuşmada bağımlılıklarla mücadele yöntemlerine değindikten sonra Türkiye’nin yeni bir bağımlılık ile karşı karşıya olduğunu anlattı. Kıcır, “İçki kötülüklerin anasıdır söylemi, günümüzde yerini teknoloji bağımlılığına bırakıyor. Her türlü bağımlılık ve zararlı alışkanlığa karşı topyekün hep birlikte mücadele başlatmalıyız” dedi. Kıcır, Bakan İslam ve programa katılan kişilere ayrı ayrı teşekkür etti
Vali Hüseyin Avni Coş ise, Sakarya’daki bir çok uyuşturucu bağımlılığının üstesinden gelindiğini söyleyerek , “Hayırlı iş yapan herkesin yanında olduğumuz gibi Yeşilay’ında yaptığı her programı canı gönülden destekleyeceğiz. Gençliğin korunması yalnızca sivil toplum örgütlerinin görevi değil, anayasamızda da yer aldığı üzere devletin de görevidir” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ‘dumansız hava sahası’ projesi öncesi Türkiye ile günümüzdeki Türkiye’yi karşılaştırma yaparak değişimi ve sağlıklı yaşamı vurguladı. İslam, “Uyuşturucu ve alkol almanın insanı insan yapan özelliğinden soyutluyor. Uyuşturucu almak insanın diğer canlılardan ayıran özelliği olan aklını arka cebine koymasıdır, kurtulmanın tek yolu hiç başlamamaktır” şeklinde ifade etti.
AK Parti’nin temel görevinin bağımlılıkla mücadele olduğunu vurgulayan İslam, “2002’de iktidara gelerek Türkiye’nin bağımlılıklarını tespit ettik. En kötü bağımlılık dış bağımlılıktır. Türkiye’yi IMF’den kurtardık. Bir başka esaretimiz ise postal sesleriydi. 6 kere gittik 7 kere geldik diyenlere sesleniyorum öyle gitmek yok, gitmenin tek yolu sandıktır” dedi.
İslam, “12 Eylül anayasasına duyduğumuz aşırı bağımlılıktan da kurtulmalıyız. CHP anayasayı milletçe seçilmiş kişiler tarafından değiştiremezsiniz diyor. Oysa milletin kendi hür ifadesiyle seçtiği milletvekilleri anayasayı değiştirebilmelidir. İnşallah bunu da aşacağız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bakan İslam’a adının yazılı olduğu Yeşilay tişörtü hediye etti.