Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Pamukova’ya ziyarette bulundu. Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Sezer Ercan’ın da yer aldığı programda ilk olarak Pamukova Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Toçoğlu, ilçe belediye başkanı Cevat Keser ile devam eden yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gerçekleşen ziyarette Pamukova’ya asfalt atağı başlatacaklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bugün şehrimizin en güzel köşelerinden biri olan Pamukova’mızı ziyaret ediyoruz. Hem ilçe belediye başkanımızla Büyükşehir ve Pamukova belediyelerinin yatırımları üzerindeki değerlendirmelerimizi paylaşalım istedik; hem de yeni döneme dair birlikte yapabileceğimiz projelerin ön görüşmesini tamamladık. Buradan sonra da inşallah Pamukova’da başlayan asfalt çalışmalarımızı ve diğer projelerimizi inceleyeceğiz. Hepinizin yakından takip ettiği üzere Pamukova’da çok ciddi altyapı ve içmesuyu yatırımlarını hayata geçirdik. İlçenin bu başlıklarda baştan aşağı yenilendiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.
Altyapı ve içmesuyu yatırımlarına ilişkin olarak da konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Pamukova’da yaklaşık 7,5 milyonluk yatırımla 80 kilometre içmesuyu hattı inşa ediyoruz. İçmesuyu hattında çalışmalarımızın büyük kısmı tamamlandı. Aynı zamanda Pamukova’nın içmesuyunu garanti altına alıyoruz. 47 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 10 kilometrelik yağmur suyu hattının inşası tamamlanmış durumda. Üç projemizin toplam değeri yaklaşık 35 milyon lira. Ayrıca Pamukova-Geyve Atıksu Arıtma Tesisimiz de hızla yükseliyor. Tesisimiz çalışmaların tamamlandığı kanalizasyon hattı ile entegre olacak. 15 milyonluk yatırım ile bölgenin atıksu altyapısını güvence altına almış olacağız. İnşallah bölgede devam eden yatırımlarımızın tamamlanmasıyla Pamukova temiz içmesuyuna ve sağlam altyapıya kavuşacak. Bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olsun. Bizim tüm bu çalışmalarımız Pamukovalı kardeşlerimizin 50 yıllık, 100 yıllık altyapı ve içmesuyu geleceklerini inşa etmek amacıyladır. Bu anlamda sistemi A’dan Z’ye yapılandırdık. Elbette burada hizmetten öte en önemli unsur hemşerilerimizin sabrı ve duyarlılığıdır. Biz bu konuda elimizden gelen desteği sağladık. SASKİ’nin çalışmaları sonlandırdığı alanlarda derhal asfalt çalışmalarını başlattık. Şimdi ise daha bütüncül bir anlayışla Pamukova’nın şehir merkezinde asfalt çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Pamukovalı kardeşlerimize şunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz: bu çalışmalar tamamlandıktan sonra kazanan Pamukovalılar olacak. İlçenin hem toprak altında hem toprak üstünde baştan sona çehresi değişmiş olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
İlçede hayata geçirilen yatırımlar için Başkan Toçoğlu’na teşekkür eden Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun da ifade ettiği gibi, altyapı, içmesuyu, asfalt, sosyal belediyecilik ve diğer alanlardaki tüm çalışmalarla inşallah Pamukova’mızın çehresi değişmiş olacak. Büyük yatırımlar hayata geçirildi. Büyükşehir’in güçlü hizmet elini sürekli yanı başımızda hissediyoruz. İnşallah asfalt çalışmalarının da tamamlanmasıyla sabrın sonu selamete çıkmış olacak. Pamukovalı kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Büyük bir sabır ve anlayış gösterdiler. Yapılan hizmetlerin kendileri için olduğunu biliyorlar. İnşallah uzun yıllar önemli hizmet alanlarında hiçbir sorun yaşamayacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Toçoğlu ilçe ziyaretinin devamında AK Parti Pamukova ilçe başkanlığını ziyaret etti. İlçe başkanı Fatih Akın ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, burada yaptığı değerlendirmede, “Pamukovalı kardeşlerimizin hiç şüphesi olmasın. İlçemizde neye ihtiyaç varsa bir bir hayata geçirilecek. Altyapı ve içmesuyunda birçok projeye kavuşan Pamukova’mızda 110 bin tonluk asfalt atağı başlattık. İlçemizde asfaltsız yol kalmayacak. AK Parti belediyeciliği hizmetle tanımlanır. Biz hizmetlerimizle konuşuyoruz. Pamukova bize sahip çıktığı sürece, güneyin bu özel köşesinin desteği sürdüğü müddetçe, belediyeciliğin her bir alanında yeni projelerimiz Pamukova ile buluşmaya devam edecek” diye konuştu.
İlçe başkanlığı ziyaretinin ardından altyapı ve içmesuyu çalışmalarının sonlandığı alanlarda başlatılan asfalt çalışmaları yerinde incelendi. Asfalt atılan yolları gezen Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi’ne bağlı ekiplerden devam eden çalışmalar ve program hakkında ayrıntıları aldı. Buna göre Büyükşehir ilçede toplam uzunluğu 50 kilometre olan ana cadde ve sokakları baştan aşağı sıcak asfalt ile buluşturacak.