Büyük Osmanlı Eğitim Ocakları Derneği’nin (BOSEDER) tanıtım gecesi Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde yarın akşam gerçekleşecek.
Mart ayı başında resmi kuruluşunu tamamlayan BOSEDER 31 Mart 2015 Saat 19:00’da bütün protokolünün davet edildiği bir tanıtım gecesi düzenlenecek. Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenecek geceye üst düzeyde katılım bekleniyor. Hedefleri arasında ‘Osmanlı Cihan imparatorluğunun günümüze bırakmış olduğu milli ve manevi mirasa sahip çıkmak ve bu mirası, teknolojik ve bilimsel gelişmeler ışığında gelecek nesillere aktarmanın da bulunduğu BOSEDER’in tanıtım gecesi ile ilgili bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Hasan Dişli “BOSEDER Olarak 31 Mart gecesi kamuoyuna derneğimizi anlatmak ve hedeflerimizi göstermek adına önemli bir gün. Bu vesile ile herkesi Tanıtım gecemize davet ediyorum” dedi.
Başkan Dişli açıklamasında BOSEDER’in amaç ve hedefleri olan bir STK olduğunun altını çizerek “Daha önce de bu yola çıkanlara her zaman destek olup yanlarında durduk, lakin fark edemediğimiz bir şey vardı. Yanında yürüdüğümüz, birlikte yol aldığımız insanlar gemileri yakmamışlar geri dönme ihtimalini hep bir tarafta tutmuşlar. Bizler bunu fark ettiğimiz andan itibaren bu yola kararlı bir şekilde çıkma ve gemileri yakma kararı aldık. Çok şükür de hedefi ve amacı olan bu STK’yı kurduk. 31 Mart gecesinden sonra da bu hedefler için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.