Sakarya Büyükşehir Belediyesi yeni bir sosyal projeyi daha hayata geçiriyor. Cumhuriyet Mahallesi Hüseyin Rahmi Sokak’ta bulunan Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü eski binası Engelsiz Kafe’ye dönüştürülüyor. Gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili bilgi veren Başkan Toçoğlu, “Şehir merkezinde bulunan eski Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile ilgili vatandaşlarımızdan gelen talebi değerlendirdik. Mühendislerimiz bölgede gerekli çalışmalarını yaptı. Hazırladığımız projenin ihalesi yapıldı” diye konuştu.
Proje kapsamında bölgede gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirten Toçoğlu, “Alan, hayata geçireceğimiz çalışmalarla vatandaşlarımızın kullanımına açılacak. Mevcut binada tadilat yapılacak. Çevre düzenlemeleri gerçekleştirilecek. İnşa edeceğimiz kafeteryada açık ve kapalı alanlar bulunacak. Projemizin tamamlanmasıyla şehir merkezine hemşerilerimizin vakit geçirebileceği modern bir mekan kazandırmış olacağız. İnşallah çalışmalarımızı kısa süre içerisinde başlatacağız” dedi.
Başkan Toçoğlu, “Projenin bizim için en önemli, en değerli yanı engelli vatandaşlarımıza sunacağımız istihdam olanağı olacak. İnşallah kafeteryamızda engelli vatandaşlarımız çalışacak. Sosyal Gelişim Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz çeşitli eğitimler ve meslek edindirme kurslarının ardından şimdi de engelli vatandaşlarımıza istihdam ortamı oluşturuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projemizle engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamla adaptasyonlarını daha da artıracağız. Çalışmalarımız kısa süre içerisinde başlayacak. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.