Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Milletvekili adaylarla birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
CHP Sakarya Milletvekili ve 7 Haziranda gerçekleşecek seçimler için tekrardan aday olan Engin Özkoç, milletvekili adayları ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. CHP İl Başkanı Ayça Taşkent’in açılış konuşmasının ardından milletvekili adayları kendilerini tek tek tanıttı.
Milletveki adayı Engin Özkoç yaptığı açıklamada, “ Ülkede refah yaratan bir büyüme, ancak üretimle olur. Türkiye’nin ekonomik büyümesinde özel tüketimin payı yüzde 66, tüketerek büyüyen, borçlanarak büyüyen bir ülke. IMF’ye borcun kapatılması bir övünç kaynağı olarak sürekli dillendirilirken ülkenin borç batağına saplanışana neden açıklık getirilmiyor. Ülkede yaratılan ekonomik büyüme, insanların borçlanarak belli bir kesimi zenginleştirmesi üzerine kuruldu. 2002 yılında ülkedeki servetin yüzde 39’u en tepedeki yüzde 1’in elindeydi. Bugün ülkedeki servetin yüzde 54’ü sadece yüzde 1’lik kesimin elinde bulunuyor. Sürekli sordukları kaynak sorunun ana cevabı burasıdır. Bu kaynak meselesi değil, temel bir tercih ve politika meseledir. Biz ekonominin önceliklerini değiştireceğiz. İstihdam yaratan, üreten bir büyüme modeliyle refahı halka yayacağız. Sakarya özeline baktığımızda ülke halinin izdüşümünü görüyoruz. Kentte tarım sektörü bitmiştir. Meraları satılan, üretmeyen ve kaynaklarını satarak, borçlanarak tüketen, çiftçinin 200 bin dönümlük alanda tarımsal üretimden vazgeçtiği bir kent oldu Sakarya. Bölgesel teşvik alanlarının yanlışlığı, sektörel alanlarda yatırım yapacak olan sanayiciyi güçsüz kılmış, katma değeri yüksek ürün üretmek isteyen yatırımcıları teşvik etmemiştir. Düzce gibi teşvik bölgeleri, sanayicimizi Sakarya’ya değil göstermelik yatırımlarla başka bölgelere kaymasına neden oldu. 1 Milyonluk Sakarya’da sadece 28 yataklı yoğun bakım ünitesinin bulunması, insanlarımızı her gün ölümle yüzyüze bırakmıştır. Yoksuluk suç oranını arttırmıştır. Sakarya’da 2013 yılında 5 bin çocuk, karakolla tanışmıştır. Sakarya uyuşturucu merkezi haline gelen 10 il arasındadır. Sakarya’da uyuşturucu kullanım yaşı 11’e kadar düşmüştür. Eğitim tam bir felaket. Sınav sistemi kalkmadan kapatılan dershaneler, öğrencilerimize hazırlık liselilerine yönlendirmiş, ancak yüksek ücretli hazırlık liseleri yoksul öğrencilerine üniversite yolu kapatmaktadır. Artık Türkiye ve Sakarya’da korku dağılacak. Sadece bir kesimin değil, hepimizin yüzünün güldüğü, hepimizin zenginleştiği bir halk alacak. Kent yaşanır bir kent, ülke yaşanır bir ülke olacak. Üreteceğiz, zenginleşeceğiz, hakça paylaşacağız” diye konuştu.
CHP Milletvekili Engin Özkoç’un konuşmaların ardından toplantı soru cevap ile devam etti.