Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenecek olan ‘Din Felsefesi Atölye Çalışması’ 2-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.
SAÜ İlahiyat Fakültesi ile Din Felsefesi Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan VI. Din Felsefesi Atölye Çalışması’nın konusu ‘Akıl ve İman’ olarak belirlendi. 2-3 Mayıs tarihleri arasında İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Çalıştay da din felsefesinin önemli konularından biri olan akıl ve iman konusu ele alınacak. Önce akıl ve imanın genel bir çerçevesi çizilmeye çalışılacak devamında aklın işlevi ve İslam’ın kelam düşüncesi açısından değerlendirilmesi ve son olarak da Batı düşüncesinde modern dönemin önemli isimlerinden biri olan Paul Tillich’in bakış açısından konunun nerede durduğu ortaya konulmaya çalışılacak.
Atölye çalışmasının ilk gününde M. Sait Reçber “Akıl ve İman Üzerine Bir Çözümleme”,Ferit Uslu da “Akıl-İman İlişkisinde Aklın Kullanımı” başlıklı bir sunum yapacak. Etkinliğin ikinci gününde Cafer Karadaş “Kelam Nokta-i Nazarından Akıl ve İman” ve Aliye Çınar “Paul Tillich Düşüncesinde İman-Akıl İlişkisi” konulu bir sunum yapacak. Etkinlik sırasında birçok müzekere oturumları da düzenlenecek.