Sakarya Büyükşehir Belediyesi Doğu Bölge Sulama Projesi tamamlandı. Hattın devreye alınması için ADASU HES Tesisleri içerisinde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayları Recep Hacıeyüpoğlu ve Recep Uncuoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç ile muhtarlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hamdolsun geçtiğimiz yıl devreye aldığımız Hidroelektrik Santralimizde 9 milyonluk bir üretim gerçekleşti. Santralimiz öngördüğümüz gibi üretimine devam ediyor. HES bölge için önemli bir kazanım oldu. Başkanımızın talimatlarıyla Doğu Bölge Sulama Projesi’ni tamamladık. Bin 200 metrelik yeni bir hat oluşturduk. Bu proje ile yaklaşık 10 bin dönümlük alan sulanacak. Yılda 30 milyon metreküp suyu şehrimizin doğu bölgesine ulaştıracak bir tesis inşa ettik. Hem ürettiği enerji hem de sulama desteğiyle ADASUHES şehrimize önemli bir değer kattı. İnşallah bu proje bölgedeki tarım arazilerinde 7 kata varan bir verim artışı sağlayacak” dedi.
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Nehrin Doğu bölgesinde kalan yaklaşık 11 mahallemiz için çok önemli bir yatırım hayata geçirildi. Büyükşehir eliyle ilçemiz önemli yatırımlarla buluşuyor. İnşallah bu birlikteliğimizi muhafaza ederek hemşerilerimiz için daha birçok projeyi hayata geçireceğiz. Yeni projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun hemşerilerimizin bir talebini daha yerine getirmiş olduk. Biz muhalefet partileri gibi vaatlerle değil icraatlarımızla konuşuyoruz. Biz her yatırımımızı hemşerilerimizle istişare ederek gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu süreci daha da güçlü kılmak için Ankara’ya güçlü bir destek daha vereceğiz. Biz koalisyon dönemlerini de biliyoruz. Hemşerilerimizin unutulduğu o dönemleri iyi hatırlıyoruz. Hamdolsun şimdi hükümetimiz ve yerel yönetimlerimizle şehrimizin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.
Çalışmaların artarak devam edeceğini de açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Biz görevimizin başındayız. Hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Hiç kimsenin hizmetten yana bir şüphesi olmasın. Tüm ilçe belediyelerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda şehir genelinde devam eden sadece altyapı yatırımlarımızın maliyeti 150 milyonu geçiyor. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için çalışmayı sürdüreceğiz. Daire başkanlığımızı kurduk inşallah yeni dönemde tarımsal kalkınma alanında daha fazla çalışma gerçekleştireceğiz. Yeni yatırımımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından SASKİ Doğu Bölge Sulama Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi ve hatta su verildi.