Adapazarı Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ekipleri, mahallelerden gelen ihbarlarla günde ortalama 25-30 köpek topluyor.
Adapazarı Belediyesi tarafından Tekeler Mahallesi’nde yaptırılan “Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi”nde günde ortalama 30 köpek toplanarak kısırlaştırma, aşı ve tedavileri yapılıyor. Adapazarı Belediyesi ekipleri sokak köpeklerinin yoğun bulunduğu Karaman, Camili ve Korucuk’ta her gün düzenli olarak sokak köpeklerini toplayarak bakıma alıyor. Adapazarı Belediyesi’nin sokak köpeklerine sahip çıkmak ve onların daha hijyen ve modern ortamlarda tedavilerini yapabilmek için 1 yıl önce hizmete açmış olduğu Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi’nde son bir ayda 100 adet kısırlaştırma yapıldı.
Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, son derece gelişmiş ve modern şartlarda hizmet veren Geçici Hayvan Barınağında bir ayda 150 sokak köpeğinin sahiplenildiğini belirterek, 100 adet sokak köpeğinin de kısırlaştırılması yapıldığını kaydetti. Sezer, “Ekiplerimiz gelen ihbarları vakit kaybetmeden değerlendirerek mümkün olduğunca her mahalleye yetişmeye çalışıyoruz”dedi. Günde 25-30 sokak hayvanının aşılama ve yara tedavisi yapıldığı barınakta, her gün vatandaşlardan gelen 30 şikâyete yerinde müdahale ediliyor. Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi’ni ziyaret etmek isteyen vatandaşlar hafta içi her gün 14.00 ile 16.00 saatleri arasında barınağa ziyarette bulunabiliyor.