25. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde Sakarya’dan ikinci sıradan Milletvekili seçilen Prof. Dr. Mustafa İsen, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Seçim sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan İsen, “Sonuçlar belli olduktan sonra merkez belediyelerden başlayarak teşekkür ziyaretleri gerçekleştiriyorum. Sakarya bana göre büyük bir olgunlukla süreci yaşadı. Şehrimizde demokrasinin seviyesinin yükselmiş olduğuna tanıklık ettim. İnsanlar size oy vermicek olsa bile ilgileniyor hatır soruyor ikram ediyor. Seçimlerde aynı olgunlukla gerçekleşti. Sakarya’da elde edilen sonuç bizim açımızdan geçen seçim mukayese edilirse benzer başarının elde edildiği bir sonuçtur. Türkiye için de karamsar seneryolar çizilmemesi gerektiğini düşünüyorum. AK Parti elde ettiği bu konumu ile Türkiye’de en önemli Parti konumunu muhafaza edecektir. Çok büyük bir ihtimalle iktidarın büyük ortağı olarak bu konumunu devam ettirecektir. Başka bir konum olsa bile AK Partinin uygun görmediği hiçbirşey bugün ki yapı çerçevesinde Türkiye’de gerçekleştirilemez. Önümüzde ki günlerin olumlu neticeler çıkaracağına inanıyorum. Su kendi yatağını bulur” dedi.
Seçim sonuçlarını değerlendiren Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de yaptığı açıklamada; “Mustafa İsen hocama milletvekilliğinin hayırlı olmasını diliyor tebrik ediyorum. Girdiği 11. Seçimde de yüzde 41 gibi en yakın rakibine 14 puan fark atarak iktidarda en büyük parti olan bir konumdayız. Avrupa Ülkelerine baktığımızda yüzde 41 oy alarak iktidara gelen bir ülke böyle bir sistemde yok denecek kadar azdır. AK Parti camiasında bir hüzün var ama emin olun ki bu sonuçlar da ülkemiz için daha hayırlı olacaktır. Ben buna inanıyorum. Mustafa İsen bey uzun yıllardır devletin en üst kademelerinde görev yapmış bir büyüğümüz. Daha önce de Şehrimize bir abi lazım ve o abi de sizsiniz demiştik kendisine. Seçim sürecinde de çok zevkli çalışmalar gerçekleştirdik. Hocamızın Ülkemiz ve Sakaryamıza ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Abilik vazifesi sevgili hocama çok yakışıyor” dedi.