Engelliler Haftası nedeniyle Yeşiltepe okulu Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi.
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle Yeşiltepe İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinliğe; Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, AK Parti Sakarya Milletvekili adaylarından Recep Uncuoğlu ve Bilgehan Doğru, Erenler Belediyesi Meclis Üyeleri, Yeşiltepe okul müdürü İsmail Yaman, Engelliler Dernek Başkanları, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. “Kalbini Engelleme Engelleri Kaldır” sloganı ile kutlanan Programda Yeşiltepe Okul Müdürü İsmail Yaman, “Bugün bütün gün boyunca kendimize biraz empati yapalım ve bu engelli kardeşlerimizi düşünerek yarın da kendimizin bir engelli adayı olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Bu güzel günün sadece bu hafta hatırlanmasını değil her zaman engellilere yönelik toplumsal bilincin artmasını ümid ediyorum. Programımızda emeği geçen herkese özellikle Türkçe Öğretmeni Zahide Mutkan’a, katıldığınız için ise hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Sakarya Üniversitesinin ilk bedensel engelli öğrencisi olan Çevre Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Orhan Yılmaz anlattığı hayat hikâyesi ile herkesi duygulandırdı. İlkokul üçüncü sınıfa kadar okuluna yürüyerek gidip gelebildiğini ancak daha sonra geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olan ve bu ameliyattan sonra yürüyemez hale geldiğini belirten Orhan Yılmaz, herşeye rağmen yılmadan usanmadan destek olunduğu sürece tüm zorlukların üstesinden gelindiğinin altını çizdi. Yılmaz, eğitim hayatı boyunca Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun önemli bir faktör olduğunu ve kendisine destek verdiğini belirterek bir kez daha teşekkür etti. Programda; Gitar hocası Emirgan Birçak ile birlikte Sevemedim Karagözlüm adlı eseri Muhammet Melih Emiroğlu seslendirirken, “Anne” adlı şiiri okuyan Serhat Karadeniz ise şiirinin sonunda annesine çiçek takdim etti. Engelliler haftasını ile ilgili diğer şiirleri Esra Kılıç ve Erva Betül Özdemir okurken Adıyaman yöresi halk oyunları ekibi de programda gösterilerini sergiledi.
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Toplumumuzun en önemli ve hassas meseleleri arasında yer alan engelli kardeşlerimizin durumu ile alakalı toplumsal bilincin daha çok artması ümidi ile 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasında bütün engelli kardeşlerimizin engelliler haftasını kutluyor, bu imtihanı başarı ile vermeye gayret gösteren fedakar ailelerine de en derin sevgi saygı ve selamlarımı iletiyorum” dedi.