Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu ve İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından “21. Yüzyılda İnsan Kaynakları Trendleri” konulu bir etkinlik düzenlendi.
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İnsan Kaynakları Yöneticisi Seyhan Koçak konuşmacı olarak katıldı. Koçak, personel yönetiminden insan kaynakları yönetimine geçiş, kuşaklar, pozitif yönetim, çalışan mutluluğu, sosyal medya ve insan kaynakları ilişkisi, gelecekteki iş ve yaşamı konularında katılımcılara bilgi verdi ve deneyimlerini paylaştı. Sosyal medya kullanımında öğrencileri, paylaşımlarında dikkatli olması konusunda uyaran Koçak, şirketlere iş başvurusu yapan kişilerin Facebook, Twitter gibi sosyal medya ağlarının, insan kaynakları yöneticileri tarafından takip edildiğini söyledi.
Facebook’un iki yıl sonra tamamen iş arama ağı olacağına dikkat çeken Koçak, “Facebook şu an iş arama ağı olmak için bazı alt yapı çalışmaları yapıyor. Whattsapp ve Instagram gibi uygulamalarını satın almasının sebebi budur. Size tavsiyem Facebook paylaşımlarınızı bu doğrultuda yapmanız. Twitter paylaşımlarınızda da dikkatli olun çünkü paylaşımlarınızı silseniz bile geçmişe yönelik paylaşımlara erişmek kolay ve bu paylaşımlar sizi zor durumda bırakabilir” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin sonunda Endüstri Mühendisliği Topluluğu öğrenci başkanı Hüseyin Akar ve İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu Öğrenci Başkanı Kaan Çivici, Seyhan Koçak’a çiçek takdim etti.