Hendek Devlet Hastanesi veri hazırlama personeli, işitme ve konuşma engeli olan vatandaşlara yardımcı olabilmek amacıyla işaret dili eğitimi aldı.
Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Hendek Devlet Hastanesi personeli, 8 haftalık bir eğitimin ardından sertifikalarını aldılar. Hastaneden hizmet almak isteyen işitme engelli vatandaşlarla iletişim kolaylığı sağlamak için yapılan eğitimde 35 veri hazırlama personeli, Genel Sekreter Sağlam’dan sertifikalarını aldılar. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç.Dr. Hasan Salih Sağlam, Genel Sekreterlik İdari Hizmetler Başkanı Hacı Ali Kahya, Hendek Devlet Hastanesi Başhekim Opr. Dr. Celalettin Akyol, başhekim yardımcıları ve müdürlerinin de katıldığı sertifika töreninde Genel Sekreter Sağlam bir konuşma yaptı.
Sağlam, veri hazırlama personelinin hastanenin en önemli personellerinden olduğuna vurgu yaparak, “vatandaşlarımızın ilk iletişim kurduğu personelimiz sizlersiniz. Sizler bizim vitrinimiz gülen yüzümüzsünüz, sizden çok şey bekliyoruz. Her vatandaşımız gibi işitme engelli vatandaşlarımızla da ilk sizler ilgileniyorsunuz. İşitme engelli birçok vatandaşımızın en büyük engeli, işitme engeli olmayan kişilerdir. Bizler hep birlikte yaşadığımıza göre, onların dilinden anlamalı, onlarla işaret dili aracılığıyla konuşabilmeliyiz. İşaret dili sadece işitme engelli vatandaşlarımızın kendi aralarındaki ileşitim aracı olmamalı, engelsiz vatandaşlarımız da bu dili öğrenip onlarla iletişim kurmalıdır. Hastanelerimizde kendilerini anlayan personellerimizin olması, onların sağlık hizmetlerinden daha hızlı faydalanmalarını sağlayacaktır. Arkadaşlarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Sertifika dağıtımının ardından Genel Sekreter ve beraberindekiler işaret diliyle sevgi işareti yaparak hatıra fotoğrafı da çektirdiler.