Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)Sakarya İl Temsilciliği yönetimi basınla tanıştıma toplantısında bir araya geldi.
Kavaklar Caddesinde faaliyet gösteren KADEM İl Temsilcisi Hülya Terzioğlu ve yönetimi basınla tanışma toplantısı düzenledi. Tanıtım filmi ile başlayan program İl Temsilcisi Hülya Terzioğlu’nun konuşmasıyla devam etti.
Terzioğlu yaptığı açıklamada, “KADEM bir fikir derneği. Güçlendirmeyi hedefleyen hem aileden hem toplumda birey olmayı öne çıkmayı varlık göstermesini hedefleyen bir mantıkla hareket ediyor. Bunu yaparken de temel hareket noktası toplumsal cinsiyet adaleti dediğimiz adalet eksenli bir kadın erkek algısı üzerinden temellendiriliyor bu idda alanlarını. En temelde vazgeçilmezi adalet kavramıdır. Eşitlik önemli bir kazanımdır. Adalet onunda üstünde bir kazanımdır. İhsan ise adaletten üstün bir kazanımdır. Biz adalette birleşmeyi esas alıyoruz. Zaman zaman eşitlikte adalet kavramını da içerir zaman zamanda karşılayamabilir. Bu yüzden adaletin kapsayıcı daha büyük şemsiye olduğu gerekçesi ile kadın erkek adaleti haklardan vaziyetlerden sorumlululardan temelini alan adalet eksenli algı ile bunu anlamak istiyoruz. Tabi kadın denince akla son yıllarda kadın ve şiddet akıllara geliyor. Kadın denilince aklan gelen ilk şey şiddettir. Bizler şiddeti önlemek için seminler yapıyoruz, bilgilendirmeler yapıyoruz. Açıldığımız günden bu yana 3 ay geçti. Bu süre zarfında tanıtım faaliyetlerimiz oldu. Gelişletilmiş bir çalıştayımız oldu. Kadınların yasal hakları semineri dizisi başlatacağız. Kadınlarımıza kendi haklarını hukularını anlatmak için çalışmalarımız devam edecektir. KADEM komisyonlar başlığı altında çalışıyor. Poltföy zengin tutmak, üyeleri aktif tutmak, çok yönlü faaliyetler yapabilmek için komisyonlar ekseni halinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
İlçelerde KADEM olarak çalışmalarınız nasıl olacak sorusuna da cevap veren Terzioğlu, “ KADEM 2 yıldır faaliyette. Temsilcilik konusunda ise 5 temsilciliği var henüz. STK olma yolunda henüz yola çıkmış diyebiliriz. 30 - 40 yıllık gelenekleri oturmuş bir yapı değildir. Bizim yapımız şube değil temsilcilik. Henüz biz temsilcilik adına 3 ayını yeni doldurmuş bir yapıyız. Hemen zihnimizde şurada şunu yapacağız burada bunu yapacağız şeklinde yürümek istemiyoruz açıksası. Bize neyi yapmamızı süreç göstersin istiyoruz” diye konuştu