Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan Katılı Pazaryeri’nde meyve ve sebze fiyatlarınında herhangi bir değişiklik yok.
Katılı pazar yerinde çalışan 18 yıllık esnaf Ekrem Bulut, sebzelerden kilosu 10 liradan satılan fasulyenin, meyvelerden kilosu 5 liradan satışa sunulan Muz’un rağbet gösterdiğini anlattı. Pazarcı esnafının fiyatları normal karşıladığı sebze ve meyvelerde hava şartlarının iyi olmasıyla ilerleyen günlerde fiyatlarda düşüş olacağını söyledi. Fiyatının 70-100 lira arasında olduğu için henüz Sakarya’da satışa sunulmayan eriğin on gün içinde tezgahlarda yerini alacağı öğrenildi.
Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Başkanı Muzaffer Kabacan ise sebze ve meyve fiyatları ile ilgili şöyle konuştu: ‘‘Fiyatlar mevsime göre normal. Meyve ve sebzelerde havaların iyi olmasıyla meyve hasatında önemli etken, meyvelerde az da olsa fiyat düşecek. Kış meyvesinin biteceği bu dönemde rağbette olan meyveler; Portakal, Elma ve Muz. Seraların yoğun başladığı dönemde ise sebzelerden ıspanak, pırasa ve lahana rağbet gösteriyor. Önümüzdeki günlerde hava şartlarının sıcaklığıyla domates, patlıcan, salata tezgahları süsleyecek. Kışın bitişiyle boşluktaki yeri Nisan ayında Kiraz, Çilek (çilek bollaşır), yenidünya gibi meyveler dolduracak.’’ Meyve ve sebze tüketimi konusunda vatandaşa tavsiyelerde bulunan Muzaffer Kabacan: ‘‘Yazın yaz meyvesi ve sebzesi, kışın kış meyvesi ve sebzesi yenmelidir. Vaktinde yenen meyve ve sebzeler organiktir, hormonsuzdur’’ İfadelerini kullandı.
Adapazarı Katlı Pazar yerinde bugün sebze ve meyve fiyatları şöyle; Salatalık: 2 TL, Elma: 2.5 TL, Muz:5 TL, Domates:3 TL, Patlıcan: 2.5 TL, Marul: 3 TL, Pırasa: 2 TL, Armut:3 TL, Fasulye:10 TL, Çilek: 4 TL, Patates: 3 TL, Limon (filesi): 2 TL, Havuç: 1.5 TL, Portakal: 2 TL, Ispanak: 2 TL, Yeşil biber:3 TL, Bakla: 5 TL, Soğan: 2 TL.