Serdivan Belediyesi’nin “Temiz Serdivan İçin El Ele” sloganıyla Serdivan Gölpark’ta gerçekleştirdiği temizlik kampanyasında öğrenciler Başkan Alemdar’la birlikte çevre temizliği yaptı.
Program öncesi kısa bir konuşma yapan ve katılımlarından dolayı öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere ve vatandaşlara da teşekkür eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar temizlik olgusunun toplumsal bir refleks olması gerektiğini ifade ederek "Gönül isterdi ki böyle bir etkinliğe ihtiyaç duyulmasın. Bizim bu etkinlikte amacımız toplumsal bir bilinç oluşturmak. Sağlıklı ve güzel bir çevre ancak bu bilinçle oluşturulabilir ve gelecek nesillere aktarılabilir. Temizlik sadece kurumlar aracılığı ile olmamalı, herkes bu sorumluluğun farkında olmalı ve bunu kendisine görev addetmeli" dedi.
Etkinlikte Mehmet Zorlu İlk Öğretim Okulu’nun yanı sıra Talat Ayhan, Bahçelievler Gazi, İstanbul Kuyumcular ve Gümüşçüler İlk Öğretim Okulu’ndan toplam 100 öğrenci yer aldı. Serdivan Belediyesi’nin hazırladığı ve üzerinde “Temiz Serdivan İçin El Ele ” yazılı tişört ve şapkaları giyen öğrenciler daha sonra eldivenlerini de takarak Başkan Alemdar’la birlikte çevreye atılan çöpleri topladı. Program sonunda öğrencilere içerisinde çevre temizliğinin önemini belirten kitap ve broşürlerin yer aldığı çantaların yanı sıra çiçek fidesi hediye edildi.