Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu, bu ayki toplantısında AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen’i ağırladı.
9 yıldır toplantılarına devam eden Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu, bu yıl 20’inci toplantısını Hasan Demir başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya konuk olarak Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa İsen katıldı.
Toplantıda Dünya Siyasetinden bahseden İsen, Papa Françesko’nun 1915 olaylarında ölen Ermeniler için ‘20. yüzyılın ilk soykırımı’ ifadesini kullanması ile ilgili açıklamalarla ilgili, “Ermeni meselesinin ABD ve AB ülkelerine göre 100. yılını doldurması hasabiyle Türkiye’ye maddi ve manevi bedel ödetilmek isteniyor. Fakat bu kolay olmayacak” dedi.
Sakarya ile ilgili konuşan İsen, “Sakarya bölgesel açıdan çok iyi bir konumda. gelecek yıllarda coğrafi açıdan ve stratejik açısından da çok önemli bir konuma sahip olma yolunda hızla ilerliyor” diye konuştu. Sanayileşmenin Sakarya’da hızla artmasının nüfusu artıracağını ifade eden İsen, bu artışın Sakarya’nın kuzey bölgesine doğru olacağını ve doğal turizmin canlandırılmasının Sakarya’ya büyük getirisinin olacağını söyledi.
Ayrıca Türkiye’nin yönetimde istikrarın devam etmesi için mutlaka başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini belirten İsen, “Türkiye’nin sivil anayasasını mutlaka yapması gerekiyor ve bunu halka sumasının referandum olmasının en doğru seçenek olacağı düşüncesini taşıyorum” ifadelerini kullandı.