Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 20 Mart Cuma günü ‘Sakarya Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısı’ düzenleniyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği ‘Sakarya Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısı’nın 20 Mart Cuma günü gerçekleştirileceğini açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’nın tarihi ve kültürel birikimini ortaya koyan önemli bir program gerçekleştireceklerini ifade etti. Orhangazi Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da başlayacak program ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, şehrin sakinleri, aktörleri ve entelektüelleriyle birlikte Sakarya’nın tarihi ve kültürel birikimini ortaya koyan önemli bir program gerçekleştireceklerini ifade etti.
Başkan Toçoğlu, “Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversite ve muhtarlar ile şehrimize hemşerilerimizin gözünden ve gönlünden bakacağız. Sakarya’nın şehir kültürünü oluşturan değerleri geleceğe taşıma adına önemli bir toplantı gerçekleştireceğiz. ‘Şehrimiz kimliğini geleceğe taşıyabilmek için neler yapılabilir?’ sorularına birlikte çözüm arayacağız” diye konuştu.
Başkan Zeki Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Tanıtım toplantısının ardından şehir kimliği konusunda kapsamlı bir anket çalışması başlatacağız. Anket sonuçlarının yol göstericiliğinde Sakarya’nın şehir kimliğine yönelik geniş katılımlı bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız Cuma günü düzenleyeceğimiz tanıtım toplantısı ile başlayacak. Programa tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.”